Czy takie połącznenie byłoby możliweź Czy raczej trzeba by dość mocno przerabiać ramę?
no na pewno trzymania całe byś musiał przerabiac
a jeszcze dużo innych pierdół typu chłodnica idt.
cała elektryka, chłodnica no i do tego musiałbyś odpowiednio ramę przerobić.
napisze tak: Nie psuj mustanga!! po coś? Przecież jawowska 50cc na czeskich częściach po odblokowaniu jedzie 80-85km/h, wiec nie ma zupełnie sensu swapować silnika.
ale po jakim odblokowaniu corey? orginalne czeskie jawki nie były blokowane (tylko ogary były), poza tym jawka nie pójdzie tyle ile ty piszesz, raczej 65-70km/h i to po tuningu (planowanie głowicy, przeróbka komory spalania, szlify), oprócz tego jawka ma tylko 3 biegi, ewentualnie doradźcie mi jakiś inny silnik, który można wsadzić do niej
Jak miałbym wsadzić inny silnik do jawki nie wsadziłbym na pewno 50 tylko coś większego, przecież to jedna robota a jaka frajda byłaby z jazdy
Widziałem filmik, simson z silnikiem rotaxa 125 od rski ^^ wiecie jak to zajebiście latało ??
http://w3.bikepics.com/pics/2007/10/19/bikepics-1060568-full.jpg
lepiej tak motorynę stuninguj :lol:
Wsadź 80, jeździłem taką Jawką i szła kozacko.
[ Dodano: 2009-01-02, 21:58 ]
jacob555, motorynka git. Ile to pojemnościę :roll:
chyba są nawet specjalne kity do Jawki do przerobienia a 70, czy 80 niedrogie…
Patrico, z tego, co pamiętam to 750 było…
To jest chyba 750 suzuki ale mogę się mylic
Jawki robili seryjnie także z 80, więc problemu z przełożeniem nie będzie, tylko cylinder tłok etc.
No i wał można.
jacob555, to prawdziwa bestia
człowieku nic nie przerabiaj jawa to taki subr silnik ze masakra mój kumpel boshem tłok oszlifował, ząłożył pierscienie od simsona i latał ostro 60-65
Zbychoo, twój post jest bez sensu. Jak nie umiesz czytać to nie pisz. On chce przerobić.
Poszukaj na allegro cylka od Jawki 80. Pewnie nie drogie, a różnica ogromna.
albo wsadź silnik np. od mz 150
no chyba że chcesz jeździc legalie to możesz tez od sima
te cylindry co mówicie (70/80) to są z Czech zamawiane, bo w Polsce takie są rzadko dostępne (jeśli w ogóle są dostępne), koszt zakupu i przesyłki takiego cylindra 70 wacha się w granicach 1200zł, a te 60cc to tak naprawdę marnej jakości 55cc, już lepiej rozwiercić orginalny czeski cylinder, były też jawki 90 roadster (4 biegowe) ale ich też jest mało w polsce, a znacie jakieś silniki z tłokiem leżącym, chłodzone powietrzem? tak bardziej mi się widzi silnik od MZ 150 lub WSK 125, ale to też jest dużo roboty
ale po jakim odblokowaniu corey? :) orginalne czeskie jawki nie były blokowane (tylko ogary były)
Czeskie jawy puszczane na Polski tynek też były blokowane. A jawka w dobrym stanie na wszystkich cześciach czeskich ma v-max ok. 80 jak już pisałem :P. To ejst pewniak :P wystarczy trochę poczytać :)
WSK 125
max 80 tym pojedziesz. To jest silnik niskoobrotowy, a jawka jest dla niego poprostu za lekka.
wsadź jakiś sportowy wydech do jawki od skutera i zobaczysz jak będzie szła np. tecnigas:P
ja z kumplem kupiliśmy leo ZX trochę dobite ale bez wgnieceń za 70zł i zaaplikowaliśmy do jawki normalnie zupełnie inny motór
jeśli już to swapuj tę AM6 jeśłi tak bardzo chcesz, ale według mnie nie warto psuć takiego klasyka :roll: :mrgreen: AM6 to jeszcze ujdzie, ale spróbuj zeswapować silnik od WSK czy MZ to Cię chyba wykastruje :lol: