Jakiego keewaya wybrac...

Plx pomozcie mi jakiego keewaya wybrać… Mam do wyboru Hurricane, Flash, F-Act, Ry8, Matrix. Ktory mi doradzacie?? Nie bede go odblokowywal który na blokadach najszybszy najmocniejszy z nich i najmniej awaryjny który… ;D Pozdro

Silniki raczej te same, największy jest matrix a co za tym idzie najcięższy, ale nie wydaje mi się aby te parę kilo miało znaczłcy wpływ na osiągi. Wybrałbym matrixa

Zależy od funduszy jakie posiadasz. Jeśli jakość i niska cena to huragan, jeśli cena nie gra roli to ja bym f-acta brać.

daniexx333 napisał:

najmocniejszy z nich i najmniej awaryjny który

Dosy? podobne są osiągi, różnica w wielkości, projekcie.

daniexx333 napisał:

Nie bede go odblokowywal który na blokadach najszybszy

każdy zablokowany skuter nie przekracza 45km/h więc czy jest jakaś róznica :roll: ja brałbym fact-a ale wolałbym piaggio/gilera 8-)

Nie lubie takich ludzi jak auto wrkuriwaja mnie za przeproszeniem nie będe odblokowywałto sobie kup 4 suwa po ch*** ci 2 suw…

Ja brałbym matrixa, RY-8 f-act matrix to te same skutery, ten sam silnik cylinder itd tylko różnią się plastikami. F-act od ry-8 tylko malowaniem i przednią czaszę i tyle się różnią. Brałbym matrixa bo matrixów na drogach jest znacznie mniej, mniej jest też podróbek matrixów, f-act’a podrabia np. romet, RY-8 podrabia ferro w której gazecie widziałem tą firm?, sam się zdziwiłem) Hurriciane trochę mały, ja mam 182cm wzrostu i na mnie Focus jest w sam raz. To już kwestia gustu bo jak pisałem modele ry-8 matrix i f-act różnią się TYLKO wyglądem i może trochę cen?.

Ja mam 185 i jakoś było mi duużo wygodniej na hurricane niż na matrix,a sprawia to że na huraganie można się przesunął do tyłu,kanapa jest miękka i nie jest pochyla,i kierownica jest wyżej,a to jest ogromny plus bo kierunki nie udeżają w kolana. Gorzej to wygląda jak się jedzie we dwuch,biorąc huragana myślałbym tylko o sobie XD Edit: Zastanów się jeszcze nad kingway yarox,jest to centymetr w centymetrze identyczna konstrukcja jak keewaye,pochodzi z tej samej fabryki,ma trochę mocniejszy silnik,bez problemu przekroczysz 70 km/h na yaroxsię (licznikowe 80).

no da się przesunąć do tyłu tylko że to tak według mnie przypałowo wygląda jak kierowca siedzi na siędzeniu dla pasażera :mrgreen: Mój focus ma takie fajne wycięcia na nogi że mogę je ułożyć tak że mam prawie proste więc to jest wygodne. Mi kierunki nie przeszkadzają, w czasie jazdy i tak kierownicą się nie skręca aż tak mocno żeby kierunki o kolana wadziły, chyba że jak się jeździ po parkingu lub powoli, ale nie ma problemu żeby kolano lekko wychylić na bok. Najlepiej zrobisz jak pojedziesz do jakiegoś salonu keeway i siędziesz na każdym z tych skuterów i sam ocenisz który jest dla Ciebie najwygodniejszy.

Mi jakoś nic nie dawało wycięgnięcie nóg,dalej było mi bardzo niekomfortowo,ale mam nadzieje ze to jet kwestja przyzwyczajenia,bo na początku przyszłego tygodnia przyjdzie mi yarox,a on am takie same kierunki.