Zamierzam kupić jakieś supermoto ale jest jeden problem-mam 163cm wzrostu.Moje pytanie jest takie-czy ISTNIEJE jakieś sm, na którym będę mogła się utrzymać?
Istnieją mini crossy . Żarcik . A tak na poważnie to jaka pojemność Cię interesuje i gdzie chcesz tym jezdzić ?
Max 125cc. Zamierzam jezdzić nim do szkoły (8km) i po lasach.
Hmm… Jeśli masz możliwość spróbuj przymierzyć się do derbi sendy albo yamahy dt 50 . Jest też taki chiński wynalazek jak kingway apollo . Silikowo to standardowy 139fmb z czterobiegową skrzynią . Trudno jest cokolwiek Ci doradzić tak na oko . Najlepiej przymierz się do tych motorków i wybieraj .
Dzieki chyba zdecyduje sie na derbi sende bo jest mniejsza
Ok. Cieszę się, że mogłem pomóc
W przypadku 125tek supermoto gabaryt nie ma aż takiego znaczenia bo one wszystkie są do siebie podobne i niewielkie. Raczej rozważ to co ci przypasuje ergonomią, charakterystyką itd. Co do marki, weź pod uwagę czy ktoś w twojej okolicy będzie w stanie ci pomóc w serwisie danego pojazdu. To nie działa tak, że wchodzisz mówisz “poproszę to i to” i wychodzisz, bo wszystko jest dostępne i wszyscy wszystko wiedzą.
Owszem ale jeśli wybierze derbi to jest to świetny wybór . Dlaczego? Ponieważ jest do tego dużo części a po drugie jeśli kupi używkę to mechanik i tak zrobi czy to będzie derbi czy yamaha Oczywiście nie chcę się wykłócać chcę po prostu wyrazić swoje zdanie
Pozdrawiam.
Akurat Derbi nie jest złe jako wybór, miałem na myśli ogólnie to co jest na rynku.
Derbi sendy, to fajny sprzęcik, ale wydaje mi się, że i na większym dasz radę. Ja w wieku 16 lat jeździłem aprillą, a też nie byłem wysoki dało radę. Derbi nawet fajnie wygląda, więc jeśli jesteś zdecydowana, to szukaj jakiegoś niespracowanego modelu.
Zgodzę się z kolegami