jakie sprężyny i jakie rolki

Witam jestem nieszczęśliwym posiadaczem wilgi III chcą w niej zwiększyć zrywność .I tu się nasuwa moje pytanie jakie mam dać sprężyny do sprzęgła i jakie rolki bo nie mam zamiaru kupować rolek testowych itd bo może się już ktoś spotkał z taką sytuacją .Proszę pilnie o pomoc

Poszukaj tematów o rolkach to się dowiesz Lekka - przyspieszenie cieżka v - max sprezyny twarda rusza z wysokich obrotów miekka z niskich Jasne?

nie niejasne bo chce żeby skuter z miejsca pali gumę albo chociaż przypali na pisaku na asfalcie i do tego trzeba regulacji a na regulacji to ja się nie znam ale chyba jak włożę twarde sprężyny i lekkie rolki z tego co napisliście to chyba nie będzie najlepsze połączenie bo przecież każdy chce dobre przyspieszenie

To ze nie pali gumy to nie wina regulacji, to jest 4t wiec palenie nie przychodzi łatwo. Ale jak chcesz to spróbuj lżejsze rolki wsadzic i zobacz. Tylko nie wsadzaj jakis o 2g lzejszych o ile znajdziesz takie :stuck_out_tongue:

ojj mam troszkę kaski jakieś 150 zł ale 20 idzie na rozblokowanie wydechy a resztą w co mam przeinwestować???

W zapłacenie rachunku na allegro za wystawienie aukcji z Twoim skuterem. A tak na poważnie to ja nigdy nie widziałem 4T żeby pali gume z miejsca, to przyspiesza powoli i równo, to nie 2T że wrzucisz leciutkie rolki i Ci go wyrywa. Tam będzie o wiele trudniej o ile w ogóle da rade tak zrobić. Najlepiej to daj filmik jak jedziesz i się zobaczy jakie rolki byłby dobre