Witam, wymieniłem w mojej bassie wariator na wm motor high speed wiem, że nie najlepszy wybór, ale nie miałem funduszy na lepszy a i tak mój stary się posypał, a oto zaskoczenie ponieważ wszyscy mówią ze jeździ się jak an serii ale mi jednak trochę dał ten wariator od 40 nie ma takiej dziury jak miał i teraz właśnie pytanie jakie założyć sprężynki sprzęgła do rolek 5,5g może tylko niebieska ? i ewentualnie jaka centralną ponieważ gdy dam full gaz to tak do 5km ma muła wgl nie rusza praktycznie dopiero jak złapie obroty to idzie i właśnie chciałbym nie mieć tej dziury do tych 5 i pomyślałem żeby może wymienić sprężynki sprzęgła co wy na ten temat myślicie ?
Z góry dzięki za odpowiedzi ; )
Daj lżejsze rolki 4,5G i sprężynki niebieskie.
Tylko, że jak dam lżejsze rolki to mogę stracić na prędkości a tego bym nie chciał bo bardziej zależy mi na prędkości niż na przyśpieszeniu no, ale muła nie może być, na razie kupiłem sprężynki sprzęgła wszystkie kolory pierwsze włożę niebieskie i zobaczymy jak coś to będę dobierać a centralna zostaje seria czy może też wymienić ?
Z tymi cięższymi rolkami na v-max to mit. Ja bym dał niebieskie sprężynki, niebieską centralkę i rolki 4,5g
Dałem czerwone sprężynki, ale jakoś tak wyje przy starcie i zdaje mi się ze pasek się śliza, a gdyby tak dać czerwona centralna ?
O nie, daj niebieską. Ta czerwona to jest chyba na stałe zrobiona bo korektor ani drgnie jak ona jest założona, a pasek to w oczach ściera. Nawet skręcić sprzęgło bez pomocy 2 osoby z nią to problem. Niebieska spokojnie wystarczy, wiem co mówię bo znam ten silnik bo u kolegi trochę grzebiemy przy metro city 4t a sam mam 2t.