Dwa krótkie pytania, zapewne dosyć istotne dla obecnych i przyszłych posiadaczy motorowerów :) :
1. Ile wam pali taka 50-tka 4T Rometa? Wszędzie podają, że powinien palić jakieś 2-2,5 litra na 100 km, mi natomiast pali lekko ponad 3 litry (wg wyliczeń matematycznych wychodzi jakieś 3,1-3,2 l/100km).
2. jaki przebieg wytrzymuje silnik 4T w skuterach romet ? Ile można na nim zrobić bez większych napraw? 20 tys km da rade zrobić czy raczej taki to już jest nierealny ?
Trochę dużo ci pali, 2L na sto to raczej nie osiągalne, może lekki skuterek na 10" kołach z lekkim kierowcą to może i jest to możliwe, ale 2,5L na sto spokojnie wystarcza nawet w większych i cięższych skuterach na 12" kołach, ten silnik nawet z kitem 90ccm nie da rady dobić do 3L na sto, tak że coś może podreguluj. Co do trwałości silnika to nie wiem jak seryjny 50ccm stoi z trwałością, różni użytkownicy różnie piszą jedni chwala inni glebią. Ja w nowiutki jedno dniowy skuter zamontowałem (olewając gwarancję) cylinder 90ccm i na tym silniku zrobiłem 15tyś km bez dotykania się palcem, jedynie urwał mi kilka pasków, jakies rolki z trzy komplety, zwykłe eksploatacyjne duperele. przy 15 tyś km korbowód zaczął hałasować i wał do wymiany, za to cylinder po 15 tyś był jak nowy. Myślę że w silniku 50ccm wał pochodzi dłużej za to cylinder padnie szybciej. Tak czy inaczej 15 tyś km musi zrobić chyba że włoży do niego paluchy pseudo majster to wtedy mozna i 1tyś nie przejechać :) za to będzie lament że chińskie to badziewie itp itd.
enter1978 napisał:
Trochę dużo ci pali, 2L na sto to raczej nie osiągalne, może lekki skuterek na 10" kołach z lekkim kierowcą to może i jest to możliwe, ale 2,5L na sto spokojnie wystarcza nawet w większych i cięższych skuterach na 12" kołach, ten silnik nawet z kitem 90ccm nie da rady dobić do 3L na sto, tak że coś może podreguluj.
Hmm... Ważę 63 kg skuter 79 kg (Zipp Parco) i też pali lekko 3 L .
Doprecyzowując mam skuterek Romet Retro 7 49ccm, koła 12", kupiłem go jako używany z przebiegiem 1100 km (czyli prawie jak nowy).
Skuter waży coś koło 95 kg, ja 75 kg i pali mi lekko ponad 3 litry (a skuter jest zablokowany, nic w nim nie ruszano od nowości). Myślałem, że zmieszczę się w 2,5 litra a jak widzę to chyba ciężkie do osiągnięcia.
Czy jest tu jeszcze jakiś inny użytkownik Rometu Retro, który może napisać kilka zdań o swoich spostrzeżeniach i uwagach ?
Jeśli odblokuję skuter, spalanie zostanie na takich samym poziomie czy będzie większe? Jeśli tak mniej więcej o ile ?
Kolega ma Rometa (router bassa: na kołach 10, bez żadnego tuningu) i pali mu na trasie 2,6 l, w mieście chyba ok 2,8. Jak go odblokujesz i będziesz jeździć cały czas ok 70km/h to spalanie możne wzrosnąć do ok 3,5 l.
Zależy jak jeździsz jak na całej manetce cały czas to możliwe że dobije 3l skuter jak wymienisz olej przy 300km przy 1000km i potem serwisujesz to pojeździ ok 10 lat .
a ktoś inny ma jakies=ś doświadczenia? Ile taki skuter wytrzyma przebiegu bez poważniejszych napraw? Byłbym zadowolony jak udałoby mi się nim zrobić 20 tys km, ale co do przebiegów to nie mam pojęcia . Ile wasze chińczyki mają przebiegu i czy działo się coś poważniejszego? jest może ktoś kto zrobił 15 tys lub więcej i może coś powiedzieć na ten temat?
Mam skutera Router bassa. Jak go kupiłem palił mi około 2,3-2,8L zależy czy jeździłem sam czy z kimś. Po rozblokowaniu palił mi około 3L a jak go przerobiłem na 100ccm to pali około 3.5L i nie mogę mu zmniejszyć spalania. Oryginalnie części nawet chińskiego skutera są bardziej wytrzymałe niż nowe tanie części. Jak coś wymieniać to z lepszej bardziej znanej firmy niż kupować jakieś podruby.
W zeszłym roku miałem torosa F16. Jego średnie spalanie oscylowało w okolicach 2,5L, a lekki nie jestem (100kg). Jak zakończył żywot na błotniku jakiegoś kretyna co drogę zajechał, miał 4500km a silnik chodził jak pszczółka.