Jakie rolki ? / Jakie sprężynki ?

W nocy sie najlepiej robi :)

Ale chyba zapomniałeś odpowiedzieć na pytanie :D

planuję zrobić tak : odkręcić kolanko wziąć wiertarkę (aku) wywiercić parę dziurek a później lekko popukać żeby się ułamało do końca.

A co za skuter wogóle masz ??

Nie wiem co chcesz odkręcać :) Oki zrób tak, nawierć kilka otworów i wybij a potem krawędzie pilnikiem spiłuj. Chodzi o to aby otwór był okrągły, taki jak w cylindrze.

baccari mizuri. Jak odkręcę kolanko to mam fajny dostęp do tej blokady

PS: czytaj mój post wyżej

Na innym forum tak mi poradzili : zdejmujesz glowiece zaslaniasz zeby opili nie sie dostawaly do cylindra, odkrecasz poczatek wydechu bierzesz wietrareszke i jedziesz tylko ostrożnie zeby nie roozwierci kola wydechowego wiecej niz 2 mm poza te kulko wydechowe bo wtedy masz do wymiany to wsyztko

Najlepiej to zdejmij cały tłumik, wygodniej będzie :) do cylindra nic nie może wpaść, musisz to rozwiercić i rozpiłować to równego koła. I tak aby nie uszkodzić kolanka.

Ale to nie jest w kolanku 8O :D

a w czym ? :O

Przy silniku.

Zaraz znajdę kabel to fote wrzucę.

To zwężenie jak się nie mylę jest po całej długości kanały wydechowego a więc rozwiercenie tylko na końcu nic nie da...
Najwygodniej jest wymontować cały cylinder,a nie zatykać,bo nie dość że jest zły dostęp,to jest bardzo duże prawdopodobieństwo dostania się opiłków między części trące silnika i najlepiej jest to wykonać dremlem a nie wiertarką.

Ja bym tego wcale nie ruszał,tylko wymienił moduł i zobaczył czy nie ma innych blokad.

Tam w cylku żadnej blokady nie ma :D

Livre bardzo inteligentną odpowiedź dałeś, kłócić się nie będę, bo swoje wiem, ale pisanie że lekkie rolki są na przyśpiechę itd to hmm nieporozumienie.

Postanowiłem że nie będę tego ruszał kupie moduł odblokowany.

Podjadę do znajomego mechanika i zapytam się ile weźmie.

Dzięki wszystkim ! :)

Sprawdź tą tulejkę nad przepustnicą i czy w filtrze powietrza nie ma jakiejś zwężki.

Witam mam skuter inca sprint 4t 50cc.
Modul odblokowany
Blokada z wariatora zdjeta
Moc maksymalna- 3,67KW / 7500 rpm
Maksymalny moment Obr.- 5.0Nm / 6500 rpm
waga moja 68-70kg
jakie polecacie rolki do tego skuterka zalezy mi na v-max. I tez ciekawi mie jakie sa orginalne? Bo v-max ma 70km prosze o szybka odpowiedz i dziekuje za pomoc fachowa bo jestem zielony w tych sprawach. A i nie chce tuningu typu cylek,tlumik na orginalnych czesciach latam.. Precz zimo:d