Jakie rolki 3.5G, 3.9G czy 4.3G

Do romet 700 2T. Chcę uzyskać lepszy v-max ? Rolki seryjne to 5g.

Teraz jedzie 55 i nie ma wysokich obrotów, na nóżce ma takie wysokie że aż się trzęsie. Więc na pewno cięższe rolki nie dadzą mi v-max :) Moduł odblokowany cdi racing.

Jak chcesz wiekszą predkosć to załóż większy cylinder i zmień przełożenia. Cieższe rolki nie dadzą wyższej predkosci niż o 2 km/h. Sprawdzone u siebie.

zresztą mozesz kupić sobie trzy zestawy rolek o różnej gramaturze ma testy. Możesz te mieszać.

Ale niemożliwe żeby 2t bez blokad jechało 55. A i jeszcze jedna rzecz. Zjeżdżałem z bardzo dużej góry, rowerem wyciska się tam 60 a mi w połowie góry, nawet nie 2/5 wskazówka zatrzymała się na 62 i dalej nie poszedł. Co może być przyczyną ? Góra jest naprawdę wielgaśna.

zobacz czy na wariatorze blokady nie ma i wtedy pasek nie wchodzi na gore....

Właśnie tego pierścienia nie ma. Możliwe że sam wiario jest skonstruowany jak blokada.

A może tuleja jest za dłuma a zobacz czy ślady paska sięgają szczytowi wariatora albo narysuj na wariatorze kreske i zobacz do jakiej wysokości wchodzi pasek.

"Teraz jedzie 55 i nie ma wysokich obrotów". wyglada na to ze masz zablokowany...na pewno posciagales wszystkie blokady?

A gaźnik sprawdziłeś czy pod dekielkiem nie ma blokady ?

sory za post pod postem dowiedziałem się gdzie jest blokada w filtrze powietrza i w wydechu jakaś...

No to powodzenia z tymi dwiema blokadami...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85a852942df57742.html
Pasek nie wkręca się do końca tylko do miejsca z czerwoną linią. Czyli całe wiaro to blokada. Bo nie ma tej nakładki na tulejce.

Dobrze myślę?

Ale też może być za długa tuleja i to działa podobnie do pierścienia...

Jak zdemontuje w pon to zmierzę jaką ma długość. Jakiej długości dawać najlepiej tuleje ? Wiem że np. w mallosi multivar jest 38mm. I jeszcze w pon. muszę uregulować gaźnik bo gaśnie po 1 min za niskie obroty na postoju i wydaje mi się że ma trochę za bogatą mieszankę. Jakiś dobry poradnik o regulacji gaźnika w 2 suwie ktoś zna ?

http://www.skuterowo.com/foto-tutorial-czyszenie-regulacja-i-wymiana-dyszy-gaznika/
tylko nie wiem czy to 2t
a tuleje u mnie jutro zobacze bo mam nowa i zmierze stara (odblokowaną)