Witam,
chcę kupić niedrogi używany skuter 50cc 4T w stylizacji Vespy - ze względów budżetowo-sentymentalnych w grę wchodzą:
- Romet Retro 7
- Moto Magnus Retro 1954 (albo 1966)
- ewentualnie Junak Vintage
Wiem, że lepiej bym zrobił kupując SYM Fiddle ;) ale wybór jest tylko między tymi powyżej.
Czy są jakieś różnice między nimi zasadniczo inne niż wizualne? Czy to wszystko ten sam chinol w środku? Skuter będzie używany wyłącznie po Warszawie.
Pozdrowienia
Dr_JD
To wszystko ten sam chinol w środku;)
Pozdrowienia
Eee, to już było i to całkiem, całkiem, ale to naprawdę... całkiem niedawno. :P
>
http://www.skuterowo.com/forums/topic/pierwszy-skuter-elektryczny-3500
Pozwolę sobie zadać pytanie :)
Nie mogę zrozumieć dlaczego tyle ludzi rzuciło się na Vespy/Vespopodobne skutery przecież one jakieś piękne nie są akurat Dr napisał że sentyment ale reszta czym się kieruje modą?
Kobiety to kochają... Jak ustawisz kilka skuterów o różnym wyglądzie, w tym retro, to jestem przekonany, że 9/10 kobiet wybierze tzw retro... I oczywiście jest to moda... ;)))
paci napisał:
To wszystko ten sam chinol w środku;)
Tak właśnie podejrzewam... Ale może chociaż środkiem ciężkości, czy zwrotnością albo hamulcami się różnią... ;)
Spider napisał:
Eee, to już było i to całkiem, całkiem, ale to naprawdę... całkiem niedawno. :P
Guzik było :) Tam tylko chłopcy popisali, że takie skutery są i dali parę linków do sklepu/ogłoszeń - nic konkretnego o doświadczeniach z używania, zachowaniu w jeździe, awaryjności
Krupek napisał:
Pozwolę sobie zadać pytanie :)
Nie mogę zrozumieć dlaczego tyle ludzi rzuciło się na Vespy/Vespopodobne skutery
Wyłącznie dla kawiarnianego lansu :)
Pozdrowienia
Najlepiej będzie jak się przymierzysz,wygodniejsze magnusy [przód wahacz] stabilniejszy romet.