Jakie paliwo lejecie?

madi napisał:

wcale nie, jest łoś 50 ccm co jest przerobiony na LPG. Co prawda nie skuter, ale motorower.

Nom.;)

Ja na ogu tankuje na Orlenie 95 lub Bliskiej.
Ostatnio na Shellu, dla sprawdzenia.
I czasem na BP.

Orlen 95? Jakaś nowa sieć stacji powstała?

raczej nie :)

Faktycznie. Dziwnie to wygląda. Chodziło mi że leje Bęzyne 95-OKTANOWĄ :)

Nie rozumiem po co ludzie leją 98 skoro ona i tak nic nie daje. to jest to samo co 95 według mnie.

98 95 i to co zostanie po cięciy piłą spalinowa...
świeca irydowa kturą wykręciłem dopiero po roku użytkowania była zawalona nagarem ale zwsze od obrotu palił...
żadnych ulepszaczy bo to strata kasy i głowy oraz rozumu

95 zawsze na shellu ...

Również 95 głównie na orlenie .

U nas nie ma 98. Sa tylko Blyfri 92, Blyfri 95 i zwykly diesel. No i na Shell-u V-Power Racing. Nie spotyka sie zadnych Verw, Ultimatow ani tym podobnych do prania mozgow i kieszeni.

Właśnie ostatnio wróciłem z niemiec i tam na shellu jest tak :

94 - zastanawiałem się kto to tankuje
95 super - taka sama cena jak za 94 co właśnie również mnie dziwiło
100 v-power racing
diesel
i diesel v-power

najbardziej zaintrygowała mnie benzyna 94.. a ty mówisz że jest jeszcze 92, w polsce wiem że była chyba 91 ponad 13lat temu :)

W Niemcach do dziś można właśnie tankować 91. Moj Daihatsu z 1993 roku chodził na tym lepiej niz na 95 :)

Ta 94 to pewnie jak w Danii 92 - do jakich starszych silnikow, do dwusuwow itp. Tak przypuszcczam, bo na 92 samochod podobno gorzej chodzi. 92 jest o 3 ore tansza od 95 na kazdej stacji.

Na Statoilu jest jakas bio 95. Rozni sie od zwylkej 95 tylko tym, ze te 5% alkoholu jest innego pochodzenia niz w zwylkej.

Dziwi mnie trochę że na mniej oktanowym paliwie auto chodzi lepiej :o ;)
Ale chyba to chyba prawda :>
Ale w niemczech np. nie widziałem ani razu 98

ja pierwszy raz zatankowałem 95 do pełna przed zimą na Orlenie, nie wiem, jakoś tak pan ze stacji mi podpowiedział, a teraz po postach powyżej, jestem przekonany do 95 z czerwonym tłem ;)co do Niemiec...w Niemczech, to i gaz ziemny jest... kosztowna inwestycja w samochodzie :D ale jak to Niemcy, ekologia :P

Ja też byłem do tej pory przekonany najbardziej do benzyny z Orlenu ale ostatnio przerzuciłem się na Shell bo miałem najmniejsze spalanie i najlepsze osiągi, ale do każdego skuta inna benzyna lepsza :)

95 BP.

Ja leję 95, stacja byle jaka, aby tania-nigdy nie miałem problemów.Jeszcze muszę sprawdzić na stacji Auchan za cenę ok 5,41-5.43 w ostatnim czasie :D

Ja już również nie leję benzyny z oleju, bo z tej stacji c do tej pory tankowałem to jest syf a nie benzyna. Od tego roku zacząłem tankować na Statoilu.

Ja mam Torosa Fresco przejechane ok 400 km i od samego początku leje 98 statoil ,lotos ,orlen bo te mam pod nosem i puki co nie nażekam silnik to 4T kilku już mnie straszyło ale jak czytam to w laniu 98 nie jestem sam .