Nom.;)madi napisał:
wcale nie, jest łoś 50 ccm co jest przerobiony na LPG. Co prawda nie skuter, ale motorower.
Ja na ogu tankuje na Orlenie 95 lub Bliskiej.
Ostatnio na Shellu, dla sprawdzenia.
I czasem na BP.
Orlen 95? Jakaś nowa sieć stacji powstała?
raczej nie :)
Faktycznie. Dziwnie to wygląda. Chodziło mi że leje Bęzyne 95-OKTANOWĄ :)
Nie rozumiem po co ludzie leją 98 skoro ona i tak nic nie daje. to jest to samo co 95 według mnie.
98 95 i to co zostanie po cięciy piłą spalinowa...
świeca irydowa kturą wykręciłem dopiero po roku użytkowania była zawalona nagarem ale zwsze od obrotu palił...
żadnych ulepszaczy bo to strata kasy i głowy oraz rozumu
95 zawsze na shellu ...
Również 95 głównie na orlenie .
U nas nie ma 98. Sa tylko Blyfri 92, Blyfri 95 i zwykly diesel. No i na Shell-u V-Power Racing. Nie spotyka sie zadnych Verw, Ultimatow ani tym podobnych do prania mozgow i kieszeni.
Właśnie ostatnio wróciłem z niemiec i tam na shellu jest tak :
94 - zastanawiałem się kto to tankuje
95 super - taka sama cena jak za 94 co właśnie również mnie dziwiło
100 v-power racing
diesel
i diesel v-power
najbardziej zaintrygowała mnie benzyna 94.. a ty mówisz że jest jeszcze 92, w polsce wiem że była chyba 91 ponad 13lat temu :)
W Niemcach do dziś można właśnie tankować 91. Moj Daihatsu z 1993 roku chodził na tym lepiej niz na 95 :)
Ta 94 to pewnie jak w Danii 92 - do jakich starszych silnikow, do dwusuwow itp. Tak przypuszcczam, bo na 92 samochod podobno gorzej chodzi. 92 jest o 3 ore tansza od 95 na kazdej stacji.
Na Statoilu jest jakas bio 95. Rozni sie od zwylkej 95 tylko tym, ze te 5% alkoholu jest innego pochodzenia niz w zwylkej.
Dziwi mnie trochę że na mniej oktanowym paliwie auto chodzi lepiej :o ;)
Ale chyba to chyba prawda :>
Ale w niemczech np. nie widziałem ani razu 98
ja pierwszy raz zatankowałem 95 do pełna przed zimą na Orlenie, nie wiem, jakoś tak pan ze stacji mi podpowiedział, a teraz po postach powyżej, jestem przekonany do 95 z czerwonym tłem ;)co do Niemiec...w Niemczech, to i gaz ziemny jest... kosztowna inwestycja w samochodzie :D ale jak to Niemcy, ekologia :P
Ja też byłem do tej pory przekonany najbardziej do benzyny z Orlenu ale ostatnio przerzuciłem się na Shell bo miałem najmniejsze spalanie i najlepsze osiągi, ale do każdego skuta inna benzyna lepsza :)
95 BP.
Ja leję 95, stacja byle jaka, aby tania-nigdy nie miałem problemów.Jeszcze muszę sprawdzić na stacji Auchan za cenę ok 5,41-5.43 w ostatnim czasie :D
Ja już również nie leję benzyny z oleju, bo z tej stacji c do tej pory tankowałem to jest syf a nie benzyna. Od tego roku zacząłem tankować na Statoilu.
Ja mam Torosa Fresco przejechane ok 400 km i od samego początku leje 98 statoil ,lotos ,orlen bo te mam pod nosem i puki co nie nażekam silnik to 4T kilku już mnie straszyło ale jak czytam to w laniu 98 nie jestem sam .