Jakie opony polecacie do skutera koła 13/12 cali ?

Przed nowym sezonem musze obowiązkowo wymienić w swoim Symie Gts opony na nowe. Obecne mają dużo " mięsa ",ale są stare jak skuter,około 8 lat. I co za tym idzie sa śliskie. Macie jakieś sprawdzone ,pewne opony które polecicie ? Chciał bym się zmieścić w kwocie max 350 zł,a najlepiej 300 za dwie sztuki.

raczej nie zmieścisz się z dobrymi w tej kwocie. Polecane do skuterów modele które chwalą użytkownicy to Michelin City Grip, Pilot SC i SC2, Pilot Sport, Meltzer FeelFree, Pirelli Diabolo Scooter, Pirelli GTS, Dunlop 207 Runscoot, Heidenau K66 na gorsze warunki.A to jest tak 175-250+ za sztukę.

Łuuu,to w takim razie będe musiał chyba zdecydować którą pierwszą wymienie :slight_smile:
dzięki

albo dobrze poszukać. Przednia City Grip w 12" z 2017 roku nówka jest na allegro za 140zł i to bez długiego szukania i sortowania po cenie.

Sprawdzałem właśnie na oponeo.pl komplet Pirelli Diablo Scooter wychodzi na chwilę obecną 340 zł . i są najtańsze…

Noooo, to komplet Pirelli Diablo Scooter zamówiony :slight_smile:
Teraz tylko czekac na nieco lepszą aure .

Oponki doleciały,ale męczy mnie jedna rzecz- może ktoś ( Wombat ) będzie wiedział co co chodzi. Pirelli diablo scooter,przód /tył.Komplet.Tylna z tajwanu lub indonezji,przednia z brazyli,ale nie o to chodzi…Tylna jest z innej mieszanki gumy niz przednia,czuć pod palcem że ma sporą przyczepność ,przednia bardziej śliska,tak jakby twardsza ?..to normalne ?

tak. opony przód i tył są inne bo inaczej pracują. Pytanie czy masz zestaw innych czy po prostu inne :slight_smile:

nie rozumiem-zestaw innych czy poprostu inne…ten sam model,przód i tył,chyba nawet tydzień produkcji się zagadza.

chodzi mi o to czy to jest prawidłowy komplet opon w którym prawidłowo przednia i tylna są inne czy po prostu masz inne opony bo tak ktoś sobie zestaw złozył i tak to sprzedaje. ale wychodzi że masz komplet

Prawidlowy komplet,prawidlowo inne,przednia 13,tylna 12-stka. Ta sama marka,ten sam model.Tylna jakby bardziej miekka,przednia jak by twardsza,bardziej sliska… inaczej juz nie potrafie tego ująć.