Witam zeby sie fajnie krecil oraz mial przyspieszenie
11/52:)
Kristop napisał:
11/52:)
nawet nie chcę wiedzieć ile masz lat i jakie pojęcie o zębatkach i motorowerach
hycu napisał:
Witam zeby sie fajnie krecil oraz mial przyspieszenie
daj 15 - 16 na przód a 38 - 41 na tył
Napisał, że ma fajnie kręcić i mieć przyspieszenie. Na takich zębatkach będzie diabelne przyspieszenie:) A na 15/41 będzie miał prędkość.
Każdy głupoty gada. Wszystko zależy od posiadanego skutera/motorowera.
Co do skutera z przekładnią CVT:
Przy większej pojemności należy zmniejszyć obroty dzwonu na 1 obrót koła - czyli przełożenia. Jeżeli kolega ma 13/1 to wstawiasz przełożenia 11/1. Jeżeli masz skuter typu Coliber na kołach 10 cali, to seryjnie masz 11/1, dlatego najbardziej opłaca Ci się wstawić 9/1.
izdebski12 napisał:
Każdy głupoty gada. Wszystko zależy od posiadanego skutera/motorowera.
Co do skutera z przekładnią CVT:
Przy większej pojemności należy zmniejszyć obroty dzwonu na 1 obrót koła - czyli przełożenia. Jeżeli kolega ma 13/1 to wstawiasz przełożenia 11/1. Jeżeli masz skuter typu Coliber na kołach 10 cali, to seryjnie masz 11/1, dlatego najbardziej opłaca Ci się wstawić 9/1.
zipp quantum 125 ma 8.5 obrotu sprzęgła na obrót koła i sporo większy wariator. mniejsza o to, przecież 110 ma łańcuch i nie warto poruszać tematu z przekładnią cvt
Tak, tylko kolega nie napisał czy chodzi mu o skuter z CVT, czy o motorower z łańcuchem.
Wiem że hycu ma benzera ws. Czyli łańcuch!:)
Ja jasnowidzem niestety nie jestem, i podałem informacje tyczącą się silników 139QMB, myśląc, że o to mu chodzi. Precyzujcie bardziej pytania.
Jasnowidzem nie trzeba być:) Wystarczy sprawdzać tematy pod tytułem:)
Dzieki