Seryjne skuterki stawiają ludzie na koło -.- Rowery stawiają na koło ^^
Już przy Racingach przy pewnych skuterach trzeba uważać, żeby nie dać za dużo gazu na starcie bo się poleci na plecy ^^ więc Evo, oczywiście przy odpowiednich innych czynnikach pójdzie looooozem :mrgreen:
a chodzić nie będzie tylko popierdalać
po 1 idealnie zestrojone evo na jak najlepsze osiągi ma taką moc że nim się nie da normalnie delikatnie ruszyć xD
a kolega raczej evo nie będzie robił, najwyżej racing’a a najprawdopodobniej sport’a
ja na słabym sporcie 70ccm malossi bez problemu na koło pójdzie, lekko tylko podciągnąć trzeba bo sam jednak nie idzie.
Jeszcze się zastanawiam:D chciałbym zrobić Evo Ale jak trzeba wymieniac tłok co 500 km to nie wiem i czy to bardzo trudno zestroić??
[ Dodano: 16-05-2009, 18:07 ]
zastanawiam się też nad Yamaha R125
Czy można jej jakiś lekki tuning wsadzić??
no evo bardzo trudno zestroić, trzeba mieć ogromne pojęcie nt skuterów, dzialania silnika 2t bo inaczej sobie nie poradzisz, z eksploatacją, regulacją itd. evo to nie do codziennej jazdy tylko na tor…
do yamahy r125 powinny być jakieś tuningowe kity o zwiększonej pojemności, gaźniki, tarcze sprzęgła, zębatki i cała reszta… na pewno da się z nią coś zrobić.
co radzicie:
Aerox i tuning na max czy Tzr 50 i lekki tuning??
Nie ma sensu wymiany na 50ccm jeśli już to tuning aeroxa chyba że masz kase to kup Yamahe TZR i zrób z niej 70ccm to już będzie pocisk :roll:
roxa tuninguj na maxa
zależy czy wolisz biegi czy automat
ja bym wolał tzr i do niej wydech + cylinder bo ma biegi więc większa frajda i więcej zabawy
a najlepiej to 125/50