Witam. mam pytanie odnośnie co bardziej mi się opłaca pod względem używalności. Zastanawiam się nad kupnem tego zestawu:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=659_661_447&products_id=2697&osCsid=7df8fe36a8791b04f6dc28e286a89104
czy może lepiej kupić używany oryginalny cylinder i dać do szlifu i wsadzić razem z tłokiem:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=1577&osCsid=7df8fe36a8791b04f6dc28e286a89104
Jak myślicie co będzie lepsze i na czym dłużej pośmigam?
Szczerze? nie ma sensu robienia znowu 50ccm nonsens :-/ jeszcze seryjniaka ehh :-/ zrób już 70ccm lub 80ccm i będzie duuuuużo lepiej a jeśli już ci zależy żeby to była dalej 50ccm to kup sportowy cylinder 50ccm a nie serie :-?
w cenie tego cylindra i tloka dostaniesz sportowa 50’tke, będzie ci się lepiej smigać, z 70 to zas wchodza regulacje gaźnika badz jego powiekszenie ,
a druga sprawa… ten zamiennik to czyste gowno i nie polacam go nikomu bo dlugo na nim nie pojezdzisz…
to poradzcie coś taniego, dobrego i 50!
[ Dodano: 23-04-2009, 12:47 ]
JacoPL napisał:
w cenie tego cylindra i tloka dostaniesz sportowa 50’tke, będzie ci się lepiej smigać, z 70 to zas wchodza regulacje gaźnika badz jego powiekszenie ,
a druga sprawa… ten zamiennik to czyste gowno i nie polacam go nikomu bo dlugo na nim nie pojezdzisz…
To poradzcie coś dobrego, taniego… i 50 ccm!
Click! Nic innego dobrego i taniego nie dostaniesz… i nie zakładaj 50ccm bo to głupota :-? zakładaj albo 70ccm albo 80 :!:
a jak założę jakis cylinder 70 lub 80 to muszę wał zmieniać;/ Czy raczej pośmigam na seryjnym?
MarTinI, na ten cylinder spokojnie seryjny wał wystarczy ;))
ReKoRd Nie wiem o który ci cylinder chodzi… ale do 70ccm Sport wystarczy wymienić tylko łożyska… i będziesz śmigał a do 80ccm to już pasowało by wymienić
Hmm tylko ten Airsal ma jeden pierścień, a to ponoć nie ma długiej żywotności…;/
oprócz tego zmieniam filtr na stożka polini airbox i mam zamiar zwiększyć dysze(mam gaźnik dellorto PHBN 12mm i dysza główna 74) Poradźcie jakiś cylek, żebym nie musiał wymieniać wału i jaką dysze w gaźniku do tego…no i żeby to nie paliło bóg wie ile xD
Cylek Malossi sport 70 a dysza koło 90.
Kowal napisał:
Cylek Malossi sport 70 a dysza koło 90.
Ale do tego to by wypadało jednak wał wymienić :-)