Jaki Wydech/Tłumik ?

Witam!
Zastanawiam się nad kupnem nowego wydechu do keewaya facta 2007r
Chodzi mi o tłumik , który dawałby dobre osiągi.
Cena jaka mnie interesuje MAX 600zł
Mam zamontowany Cylinder Hebo Manston Replica 70cc, Gaźnik Dellorto 21mm oraz filtr "stoźkowy Stage 6 Double Layer.
Bardzo proszę o propozycję.

Przede wszystkim masz 2T czy 4T bo do 4T się nie opłaca bo tylko dźwięk się zmieni :)

To jest 2T.

2t

To wydech warto zmienić.
Przede wszystkim wydech.
Polecam Ci Technigas Next R
lub Leo Vince :)

edit: z tymi powinieneś mieć znaczny przyrost moc (co za tym idzie spalanie też podskoczy)

Nowy Laser X-PRO, jeszcze na wariator jakiś markowy Ci zostanie :)

koniecznie cylinder dedykowany pod 70cc
np yasuni R i karbonowe membrany

powiem że warto dopłacić do lepszego wydechu, tym bardziej że zasilane cylindra masz odpowiednie

kruciec ssący rozwiercałeś ? dobrze jakby miał taką samą średnicę jak gaźnik

Niewiem czy w 600zł się zmieścisz, bierz coś pokroju yasuni r co najmniej, lepiej yasuni C16, polini for race 3 itp. Jak dasz za słaby wydech to będzie poprostu mulił cylek i nie da maksymalnych możliwości. A wydechy wyżej wymienione: tecnigas next r, leo vince zx, laser x-pro to wydechy pod cylindry 50ccm albo 70ccm klasy sport, a kolega ma o wiele mocniejszy cylinder. Popatrz sobie na tą stronke:http://www.skuteryzkw.pun.pl/viewtopic.php?id=118 poza tym poczytaj w necie o wydechach pod ten cylinder.

Dodge, Next-R do 70ccm ;/ Po co taki słaby?Do 70ccm Yasuni R, Tecnigas Rs2/70.Będą dobre.

Bobcio, regulowałeś napęd?

Nie doczytałem że to 70cc ;/

Spoko /OT :D

Tylko to 70cc to jest klasa mid race/racing więc jest potrzebny mocny wydech.

Witam, nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się tutaj.
Posiadam Keewaya Matrixa 2t 50 cm3. Skuterek ma przelatane 4000km.
Prędkość jaką rozwija to ok 60-63 km/h jak ma humor to idzie 65 km/h. I tutaj mam pytanie do Was ponieważ przejrzałem cały net i stworzyłem sobie taki zestaw. Moim celem jest podniesienie prędkości do ok 70 -75 km/h. Nie chciałbym inwestować w to nie wiadomo jakiej kasy. Więc myślę nad tłumikiem Tecnigas Next-R lub Tecnigas Trek (który będzie lepszy) oraz wariator Malossi Multivar. Do tego niebieskie sprężyny hebo ( czy może lepsze czerwone?). Czy jest coś jeszcze co pozwoli mi zwiększyć prędkość ? moduł CDI ? ( chodzi mi tu głównie czy muszę coś zmieniać w gaźniku ewentualnie sprzęgło lub coś o czym zapomniałem). Jak wygląda sprawa regulacji po takiej zmianie ? Jakie rolki ?
I moje pytanie na koniec czy taka modyfikacja nie wpłynie na żywotność silnika ? Dodam tylko że wymiana na 70 cm3 nie wchodzi w grę to są praktycznie jedyne modyfikacje. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.