Jaki wydech do takowego zestawu?

Witam! Chciałbym się was zapytać jaki byłby najlepszy wydech dla skutera JetForce C-tech 50 ccm (wersja gaźnikowa) skuter ma seryjny silnik i nie będzie wymieniany i będą w nim wymieniać: -Sprzęgło -Wariator -Dzwon sprzęgła -Gaźnik 17,5 -GazBox -Kroniec dolotowy Czyli można powiedzieć że będzie to 50 ccm (seryjny) po tuningu prawie że na max z części SPORT-owych =) Jaki był by wydech najlepszy do takiego zestawu? Edytoważem tytuł - Marchles.

Według mnie dobry by był Yasuni R ale to zależy na jakie części wymienisz seryjne

Na najlepsze z klasy sport to będzie mi wybierać już te części mój kolega (specjalista)

jak planujesz dać 70cm to lepszej cos typu Yasuni R,C16 ale w 50 tez się sprawdźi

Hmm ja nigdy nie zrobić 50ccm chyba ze mi się rozleci =p a pasuje jakiś Yasuni DO JetForce ?!

tak trodno zobaczyc na mielochu czy jednosladzień

yhy na mielochu to tyle mają do mojego skuta że hoho na jednoslad to samo zadnych wydechow a na mielochu to jest tylko LeoVInce ZX kijowy =/

nie zapominajcie panowie jeszcze o skutercentrum , maja tam ponad 63000 pozycji do tuningu skuterów 50ccm :mrgreen: a oto jakie kominy znalazlem do twojego jet’a Laser X-Pro Tecnigas Next R Leo Vince HM ZX no i na koniec perelka za prawie kafla, ale chyba nie wchodzi w rachube :mrgreen: Polini EVOLUTION

:mrgreen: właśnie że wchodzi i to jak najbardziej ja planuje kupić za 1000zł + wydech =p ale czy ten Polini Evolution będzie się nadawał do Peugeota JetForce 50ccm znaczy się głupie pytanie pasować będzie ale cyz będzie dobrze chodziło czy lepiej na tkaim co jest przeznaczony do 70ccm ( Polini Evolution ) czy taki co do 50ccm ( Laser x-pro ) Na którym będzie lepiej chodzić!?

Zależy jakie części wstawisz. Jeśli dasz większość części firmy RMS to po co Ci Polini Evo? Lepiej sobie Lasera X-Pro załóż lub ze stajni Yasuni jakąś propozycje.

Raczej będą zakładasz części Poliniego a jeśli był by ktoś taki miły to mógłby mi powiedzieć jakie wydechy Yasuneigo są do Jet’a? [ Dodano: 2008-06-22, 00:23 ] Zdecydowałem się raczej an yasuni R ale nie wiem czy pasuje do mojego skuta do Peugeot JetForce C-tech oto daje link do niego: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=689&osCsid=e58f6b6151fc53420a7c7067f674e049

stronka mi nie wchodzi, nie wiem co mam z netem ale od mielocha i niekotrych sklepow nie chce się ladowac :evil: , ale mniejsza z tym, na twoim miejscu nie pchalbym się w jakieś mega drogie wydechy (z tego co wyczytalem to siędzisz na 50ccm), szkoda kasy, podejrzewam, ze na wydechu typu właśnie laser x-pro czy Leo ZX uzyskasz podobne parametry, pamietaj, ze te “tansze” wydechy sa dedykowane do 70ccm klasy sport, czyli na 50ccm moga bez problemu smigac w polaczeniu z przerobkami jakie oferujesz rezultat powinien byc obiecujacy :wink:

No tak stronka nie chce wchodzić =/ ale wpisz na mielochuYasuni … i znajdz Wydech Yasuni R Carbon Peugeot czyli do Peugeota i powiedz mi czy on wejdzie mi do Peugeota JetForce C-tech… czy będzie pasować

Jeśli masz 50ccm to po co Ci Yasuni R ? Ojojoj, zastanów się nad tym mocno. Może lepiej Laser X-Pro ?

Nie będzie ci pasował… SpeedFight ma silnik z cylindrem pionowo a ty masz podobnie jak w P/G, czyli poziomo. Prędzej od Minarelli Horizontal by pasował.

Pierwsza kwestia koledzy, do serii nie zakłada się wydechów typu Yasuni Racing. Tecnigasa lepiej, ostatecznie Lasera X-Pro polecam ;>

no tak ale jeśli pisze do Peugeot to za co od razu do Speedfight ? to czyli najlepszy, THE BEST wydech do mojego zestawu który napisałem na początku to będzie Laser x-pro? bo Yasuniego do mojego nie ma, taką

Tak, będzie to Laser X-Pro. Tylko upewnij się czy do Twoje skutera taki wydech jest. sklep@jednoslad.pl rozwieje wątpliwości.

a jaki lepiej kupić w chromie czy zwykły bo ja nie chce żeby mi po miechu rdza wyszła =/

Jeśli masz tyle kasy by wywalić na chrom to w chromie. Na pewno nie wywali Ci się po mieąsięcu rdza, gdyby nawet po sezonie Ci coś takie wyszło to masz środki którymi zapobiegasz takim sytuacją.