witam zbytnio nie wiem jaki wał kupić i łozyska mam keeway matrixa po tuningu.
setup:
-Cylinder stage6 sport pro
-Komin tecnigas rs70
-Wario malossi 2000
-SprzegÂło Hebo R
-Dzwon sprzegÂła stage6 WingCooler Team
-Pasek polini
-gas box stage6
-dysza 75
-gaźnik 19mm
- PrzeÂłozenia polini +30
-Sprezyna dociskowa czerwona malossi
-zielone sprezynki sprzegła
-Rolki 4 gram
a i mam pytanie bo zdaje mi się ze zbyt twarda jest sprezyna centralna a sprezynki tez nie takie :Dprosił bym o doradzenie i mile były by widziane linki z góry dzieki :564:
szczerze polecam wał top racing evolution i łożyska skf czy sfk nie pamiętam nazwy dokładnej
sprężyna z a twarda żółta mallosi w zupełności wystarczy
WAŁ
ŁOŻYSKA
Wał korbowy RMS Racing
Minarelli 10mm
Łożyska Wału Motorforce Minarelli lub stage6 choc obydwie firmy maja te same w zestawie lozyska czyli SKF (tylko nie teflonowe !!! szybko się rozleca)
polecam z doswiadczenia na pewno wytrzymaja te części
a czemu 10 mm?? jak mam 12mm to łożyska teflon czy metalowe czy inne jeszcze?
jak zmieniasz wal to bez znaczenia czy 10 mn czy 20mm metalowe bo teflon szybko siada
ale mam tłok na 12 mm a nie bede zmieniał co nie
hehe Sorry myslalem ze masz na lozysku za12 na 10 zalozony tlok
a jaka sprężynę ?? i sprezynki ??i jakie rolki najlepiej
TO już sam musisz wyregulować! Nie można tak powiedzieć na jakich skuter najlepiej pojedzie... Nie kupuj wału RMS...HaVaNa TuninG napisał:
a jaka sprężynę ?? i sprezynki ??i jakie rolki najlepiej :D
HaVaNa TuninG, firma RMS robi dobre części ale do serii
Firma top racing specjalizuje się w produkcji wałów
Wiem ze firma RMS specjalizuje się wprodukcji zamienikow części orginalnych. Ale tez wprowadzil tez do sprzedazy sportowy wal RMS racing który naprawde dobrze się sprawuje i wytrzymuje. Każdy z ziomkow i nietylko jak przyjezdza domnie na naprawe scuta i jest wal na wy… zakladam rms czyli po luboniu i okolicach jezdzi z 10-13 scutow na rms i nikt jeszcze domnie nieprzylaz ze cos nie tak znim się dzieje. To jest tylko moje zdanie bo nie wszystko co drogie i markowe jest lepsze od tanszego
A czy ten wał zakładałeś chociaż np. do stage6 sport pro??
Jeśli nie to nie bądź pewny ze wytrzyma ten wał co ja podałem wytrzymał full racinga prawie 18KM i ponad 15000obr
Tak zakładałem :mrgreen: mam cylinder motoforce 70cm3 i tez wal rms i po przejechaniu 2500km jest jak nowy zero luzow A dla twojej informacji wal RMS racing kreci do 16000.obr-min A z firma RmS ma duzo do wspolnego bo jestem jego jednym z odborcow w firmie bike serwis i wiem ze jest producentem zamienikow wysokiej jakosci w wykonaniu co sprawdźilem i niemilem żadnej reklamacji na produkty tej marki:)
HaVaNa TuninG, te 16tyś obr to tylko teoria w praktyce może być zupełnie co innego!!
Czego ty się spodziewasz, że po 2.5tyś km już ma mieć luzy? To by był shit…
To wal top racing to tez teoria ze kreci do 15tys. ??? te waly tyle wytrzymuja ale zaden silnik od skutera nawet po full tuningu nie osiagnie takich obrotów bo to byla by smiećrc dla niego.
silniku po dobrym mocnym tuningu podzespoly wytrzymuja od 3 do 6 tys. km
mój kolega miał blisko 10tyś km przejechane i jakoś na wale żadnych luzów tylko cylinder trochę się zjechał a miał mocnego sporta
Pisalem pod zespoly ! ! ! niechodzi tylko o wał ale o lozysko igelkowe, lozyska na wale, cylinder itp. ja w swojej f12 co sezon wymieniam tlok sworzen i lozysko igielkowe tym bardziej ze z moim cylkiem trzeba jak z jajkiem