Jaki SM/Enduro do 50cc kupić

Witam, śmigam aktualnie aprilia rs 50 z 2010, i szukam nowego motoroweru, na sporcie nie jeździ mi się zbyt dobrze, Myślałem nad supermoto. Moge wydać max 8000 zł. Szukam czegoś na moją posturę mam 195cm wzrostu i ważę prawie 115kg.
Szukam czegoś pokroju DT, Yamaha, gilera, senda, chociaż te marki mają wszystkie niskie modele, jest też coś chińsko podobne keeway xt czy jakoś tak, z silnikiem am6 teoretycznie. Mam też możliwość ściągnięcia z francji za 3900 no prawie 4000 nowego z salonu Generica trigger rocznik 2014, tylko tu już trzeba tłumaczyć papiery, nie wiem też czy jest sens kupowac taki wynalazek też ma silnik am6.

Ogólnie siedziałem i miałem okazje jeździć:
Sherco enduro 50 - nie znam marki, nie wiem też jak z częściami, ale jest fajny przyjemnie jeździło się po poboczu na gumach szosowych.

keeway TX 50- tu akurat był cylinder 90 he wydech wał itd więc pełny tiuning - stawiał na koło bez problemu, silniczek zrywny, zawieszenie troche takie jak by miało się rozlecieć, ale za 5200 troche za dużo tym bardziej że chyba był katowany i to konkretnie. Wysoki dobrze mi się siedziało.

derbi senda drd - chyba najlepsza możliwośc zakupu, solidne moto, ale niskie, te wszystkie 50tki są bardzo niskie, nawet yamaha dt
Derbi senda sm x - J/W

te aprile sx wszystkie te 50 na jedno kopyto są robione.

Jedynie 2 chinczyki mi podpasowały generic trigger i keeway xt, są podobnie zrobione w sumie to chyba te same konstrukcje, cena tych modeli jest w przedziale od 2-do 5tys.

Doradźcie mi może lepiej wziaśc tego keeway-a lub generica, może na poczatek jako pierwsze, jeździłem na ktm 250exc w 2 suwie.....to napewno będzie drugi po tym co teraz kupie ;)

Dodam że szukam czegoś gdzie są dostepne cześci też coś co mógłbym pod kręcić, łatwo dostać cześci lub te części pasowały by z innych modeli.