Jaki Skuter

Witam zastanawiam sie nad 4 nowymi skuterami

1.Keeway f-act nkd

2.Keeway ry8

3.Cpi oliver formuła 50

4.Romet 717 ciecz

Prosze o opinie i podpowiedzi. Oglądałem filmik ze skuterowo z tym rometem i bardzo mi sie spdobał Mam budżet tylko 3.5tys

Miejąc 3,5tys, nie kupuj chińskich gówien ( Oprocz CPI ).
Porozglądaj się za Kymco Agility.

kondzio pewnie szuka 2T, a Agility 2T nie kupi za 3,5k.

Z tych czterech podanych brałbym 717 ze względu na LC ale popieram NedERq rozejrzyj się za agility lepiej mieć markowe 4t niż chińskie 2t ;)

717 LC, nie kupisz za 3,5k.

edit: jednak kupisz za 3,5 rocznik 2011: http://otomoto.pl/romet-717-2t-ciecz-M3026772.html

Poleciłbym ci keewaya gdyby nie te liczniki...

Tak szukam skutera 2t ale musi byc nowy. Akurat ta Nowa Wieś koło Iławy jest jakies 80km odemnie. I takie pytanie czy keeway nie jest na częsciach cpi. Prosze żebyście podali również inne modele i marki skuterów do 3,5k

kondzio0 napisał:

Tak szukam skutera 2t ale musi byc nowy. Akurat ta Nowa Wieś koło Iławy jest jakies 80km odemnie. I takie pytanie czy keeway nie jest na częsciach cpi. Prosze żebyście podali również inne modele i marki skuterów do 3,5k

Keeway i CPI prezentują podobny poziom wykonania, dlatego nie ma tu znaczenia na jakich są częściach. Bierz tego który bardziej przypadł ci do gustu.

No tak ale zdążyłem edytować :)

Ja też ;)

Chyba zdecyduje sie na rometa gdyż jest nie do zajechania i ma fajne malowanie ale cpi też mi sie podoba. Teraz czas na poważny namysł

Jeśli nie zapomnisz o płynie chłodniczym to jest nie do zatarcia ;)

A właśni tak odrazu się zapytam załużmy że kupiłem tego rometa z lc. I co ile bym musiał wymieniać płyn chłodniczy i czy na zime musiał bym wlac płyn zimowy i zostawić skuter na zimowy sen i po zimie jeździć na tym płynie zimowym czy musiał bym go wylać i wlać zwykły

zobacz keeway-a ry-6 albo f-act-a evo którego sam posiadam

kondzio0 napisał:

A właśni tak odrazu się zapytam załużmy że kupiłem tego rometa z lc. I co ile bym musiał wymieniać płyn chłodniczy i czy na zime musiał bym wlac płyn zimowy i zostawić skuter na zimowy sen i po zimie jeździć na tym płynie zimowym czy musiał bym go wylać i wlać zwykły

Płyn chłodniczy jest całoroczny, nie trzeba go wymieniać. Zimą nie zamarza, a latem nie zawrze w takiej temperaturze jak woda. Poza tym płyn posiada dodatki antykorozyjne. Najlepszy płyn i pionier produkcji płynów chłodniczych, to Prestone produkcji USA.

zdecyduje sie chyba na tego rometa w poniedziałek pojade go zobaczyć

a ten płyn chłodniczy to przypadkiem nie Prstone

Pomyliłem się, zamiast P, napisałem F. Już poprawione ;)