Witam!
Szukam skutera o pojemności silnika do 50 cm. Dysponuję ograniczonym budżetem do około 6,5 tys. zł. Skuter musi być nowy. Polecono mi 4 skutery: Yamaha NEOS 2T; Malaguti Phantom f12; Kymco B&W 50; Aprilia Sport City One. Prosiłbym o wskazanie najlepszego wśród tych czterech albo napisanie innego polecanego skutera.
zależy czego oczekujesz i wymagasz od sprzętu.
najcięższym, z miękkim typowo szosowo-turystycznym zawieszeniem i przeznaczeniem "nie sportowym" jest KYMCO B&W które jak najbardziej polecam na 1 miejscu jeśli chodzi o komfort, pojemność, ekonomie i bezawaryjność
Yamaha Neos... jak dla mnie płaci się za firmę "YAMAHA", a tak na prawdę nic szczególnego, miałem okazję się przejechać, jest mała, od B&W mniej komfortowa w prowadzeniu, za to lżejsza co może ma jakieś tam znaczenie w przyspieszeniu lub v-max
Aprille Sport City One miał mój kolega i też miałem okazję się przejechać. Jeśli chodzi o osiągi i przyszłe przeróbki to jak dla mnie najlepsza baza do tuningu. Sztywniejsze zawieszenie, zrywny z tego co pamiętam również chłodzony cieczą.
O Malaguti nic nie slyszałem, mało wiem, także pytaj się innych ;>
wizualnie najbardziej podoba mi się B&W i na Twoim miejscu postawił bym właśnie na niego
jeśli chodzi o ew. serwis i części to serwisy Kymco w Polsce się ostatnimi laty rozpanoszyly wszędzie i łato jest dostać cześći (też posiadam KYMCO dlatego polecam)
Malaguti zrywny skuterek z silnikiem Minarelli (mocny i trwały) B&W wygodny i mocny.Ale wiele osób go krytykuje za zużycie paliwa...
Jeżeli Szukasz szybkiego skutera to proponuje aprilie sr 50 do jest diabeł prędkości jezeli chodzi o przyśpieszenie i składania się na zakrętach to proponuje Yamahe bardzo dobrze trzyma sie drogi. :>