Jaki skuter wybrać?

Cześć! Pomorzecie mi wybrać jakiś skuter? pliss Chciałbym niezawodny ale w miarę tani. Najlepiej dobry na początek mojej przygody z motoryzacją. Z góry dziękuje. :-)

Wyszczególnij bardziej swoją wypowiedź, jaki chcesz silnik 4T lub 2T?, skuter o zacięciu sportowym czy bardziej turystyk?, mały, duży ? itp... Najważniejsze napisz jakim budżetem dysponujesz na zakup... :) Pozdrawiam!

Sory zapomniałem... Najlepiej 4suw bo nie lubie dźwięku 2suwa. Mogę wydać 2500zł. Skuter lepiej o zacięciu sportowym ale turystyk tez może być. A co do wielkośći to mam 175 wzrostu

Nowy, czy używany?

Najlepiej nowy ale używany też może być

ach chyba mam sklerozę :lol: pojemność 50

Za 2500zł, to raczej trudno by było a większą pojemność, ale do rzeczy ;D

4T w sumie dobra decyzja w miare chyba ;D A to, że do 2500zł to wychodzi na to, że jak nowy to tylko chińczyk ;P Teraz za 2400zł jest barracuda w salonie kingwaya, rocznik 2008, ale to nie przeszkadza, bo skuterek nie używany ;D Mi się przynajmniej najbardziej za te pieniądze podoba ;)

:lol:

Jak chcesz nowy to do 2,5k tylko chińskiego kupisz ;). Polecam np: KINGWAY MARTINELLI, mój kumpel go ma 2 lata bez większych awarii zobacz sobie na allegro :). Jeśli chcesz zakupić używany skuter to jest większy wybór za tą kase :). Pozdrawiam!

Skuterek fajnie wygląda :-)

no fajne poczytam o nich

To coś takiego jak mój ;D Niepowiem, że nie ma wad, ale chyba nie ma skutera bez wad, przynjmniej za te pieniądze. A ty chcesz coś w automatycznej skrzyni biegów, czy coś manualu, żeby się pobawić? ;D

No ten Martinelli jest o tyle fajny że ma 2 amortyzatory z tyłu i 2 hamulce tarczowe bo większość skuterów ma jeden :)

Najlepiej w manualu żeby mieć frajdę z jazdy ale automatykie nie pogardzę...

A,no widzisz, czyli wolisz manuala ;D Ostatnio wyszedł, ze sportowym wyglądem zipp pro 50, wygląd niczym motor, sportowy, ale cena to niestety, z tego co pamiętam 4199zł.

wiem widziałem już pro 50

Z manuali do tej kwoty zbyt dużego wyboru nie ma :). Podaję dwa przykłady mieszczące się w Twojej kwocie 8) Romet OGAR 900 lub Romet C1 VIA CITY :)

coś dla mnie http://moto.allegro.pl/skuter-kingway-barracuda-2t-kask-kufer-dostawa-i1526767489.html

W manualu są zazwyczaj droższe ale, przynajmniej u kingwaya znalazłem za niecałe 3000, popatrz: http://www.kingway.pl/prod.php?idg=1,6,39&id=49&s=1&type=&kword=