Jaki skuter wybrać?

Witam. Chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze skutera. Otóż mam okazję kupić jeden z następujących skuterów:

- Zipp Toros F16 NOWY
- Zipp Otis 4t NOWY
- Zipp Tops 4t NOWY
- Router Classa 4t NOWY

Mianowicie chodzi mi o jak największy komfort. Jestem osobą o dość dużym wzroście 180cm. Skuter głównie miałby służyć do pokonywania max 15 km raz na jakiś czas drogą asfaltową. Który z nich nadaje się do jazdy 2 osobowej? Zdaję sobie sprawę że wyżej wymienione skutery nie są najwyższej klasy.

Proszę o porady. Z góry dziękuję. Pozdrawiam!

każdy z nich to jest to samo tylko inna buda

i żaden dla gościa 180cm- zwłaszcza w dwie osoby

nie kupuj wszystkie są za małe , jak usiądziesz będziesz haczył kolanami o kierownice kupuj na 12 calowych najmiej

jak już miałbym wybierac z tego asortymentu wziąłbym zippa otis on ma zdaje sie rozkładane podnózki dla pasażera a tamte nie maja

Hmm a co polecacie do 2200 zł max. Nawet używane, oby nie haczyć nogami o kierownicę jak to mówią poprzednicy.

peugeot elyseo/elystar
tylko one brzydkie jak kiblotrony no i za 2200 to młodziak nie bedzie

a coś do 3000? chodzi mi głownie o miejsce na skuterze , chciałbym często przewozić druga osobę nie czując dyskomfortu.

Dwie osoby na skuterze 50ccm bez odczucia dyskomfortu? To raczej graniczy z cudem. 3KM raczej nie poradzą sobie z takim wyzwaniem.
No ale do odważnych (i tych zdeterminowanych i zdesperowanych) świat należy :-)