Prawda, Pyjan!
A co myślicie o Zippie simpli? Prawdziwa firma to Zico teraz są tak mniej więcej za 2500 używane. Z wyglądu zewnętrznego podoba mi się bardziej niż Agility. Tutaj ten Simpli: http://www.moto.allegro.pl/item1087108835_zipp_simpli_super_okazja.html
Zapytaj usera marcinwrk co o tym sadzi . :roll:
Odradzam !!!.
Czolem,
W kwietniu kupiłem używane kymco agility 50 4T, mialo przebieg 8 tys, cena była rewelacyjna - 1700 zl. Pojazd wyjatkwo zadbany i prawie nie uzywany. Jak na razie mowie to, co znajomi - mialem wyjatkowe szczescie. Za taka cene mozesz agility nie trafic w takim stanie, ale model naprawde wart polecenia. Jezdzilem wczesniej troche chinskimi, takimi, ktore nowe kosztuja po 2500-3000 i naprawde czuc roznice. Jezdzilem tez yamahą neo's - i w komforcie jazdy i takiemu wrazeniu solidnosci i stabilnosci roznicy nie czulem, choc neos jest dwa razy drozsza od agility.
Mam znajomego, ktory od kilku lat pracuje w Warszawie jako kurier motocyklowy. On jezdzi wylądznie na kymco, bo twierdzi, ze to najoptymalniejszy stosunek ceny do jakosci, tzn. sprzet jest bardzo solidny, a przy tym naprawy i czesci zamienne sa tanie i dostepne. Początkowo myslalem o yamaszce, ale wlasnie ten kurier mi odradzil twierdzac, ze czesci do takiego markowego sprzetu sa bardzo drogie. Nie wiem, czy to prawda, ale go posluchalem i na razie nie zaluje.
Generalnie, na co bys sie nie decydowal, ja polecam 4t - jakos sie na tym lepiej czuje.
A ja polecam 2T,chyba że będziesz jeździł tylko po mieście.Ogólnie 4T w pojemności 50cm to porażka.
Hugo, porażka to może za dużo powiedziane, ale ten kto jeździł 2T, ten wie, że tego typu silnik się lepiej sprawdza przy kieliszkowej pojemności;)
Słyszałem o tym, że 2T ma więcej mocy, lepiej wchodzi na obroty itd. Na pewno macie rację, zresztą, sam widze że ludzie na 2T zostawiają mnie w tyle na skrzyzowaniach. No to jednak to chyba kwestia gustu, mi się nie podoba pomysł spalania oleju, nie podoba mi się dźwięk 2T, jestem proekologiczny... E no, dobra, to troche dzielenie włosa na czworo, bo w końcu 4t też tlenem z wydechu nie dmucha :) Niech będzie, ze to kwestia gustu :)
Aha, i przepraszam za błąd: yamaha neos nie jest "dwa razy droższa" od agility. Nowy agility chodzi po jakies 4 tys , a neo's na wyprzedaży w zimie była za 6300. Czyli mniej więcej o połowę droższa :)
Wiadomo , że to, czy lepsze jest 4t, czy 2t to kwestia gustu, noi też często wieku .
Ogólny podział jest taki , że
2t - ludzie raczej młodzi, ahh ... ta reakcja na ruch manetką ;-).
4t - ludzie w wieku produkcyjnym i ludzie starsi ;-). Ekologia, ekonomia, przyjemny dla ucha dźwięk silnika.
Chociaż moim zdaniem 2t jest bezpieczniejszy od 4t .
Jeżeli będzie jakaś niemiła niespodzianka 2t mozemy sie uratowac dosyc gwaltownie przyspieszajac, a 4t tego nam nie zapewni .
Wszyscy wiemy jak tolerancyjni dla nas są kierowcy katamaranow .
Ja też tak uważam, że przy kieliszkowej pojemności powinno się stosować 2T- to tradycja;D
No , ale jednak dla dużej grupy polskiej społecznośći skuterowej priorytetem jest ekonomia ponad wszystko , a o 2t powiedzieć ze jest ekonomiczny niestety nie możemy ;).
Żeby 2T było ekonomiczne to naprawdę trzeba mieć złote nerwy i go nie kręcić;D
O kawalerskim stracie i jeździe powyżej 55km/h- można zapomnieć.
Niby tak, ale pzy takiej jezdzie beda Cie wyprzedzac nawet chinskie 4t, ktore spala przy takiej jezdzie tak czy siak o ponad litr mniej , niz jak ty bedziesz jechal ekonomicznie.
Reasumujac - jezeli bedziesz jechal 2t LC ekonomicznie, lekko ruszac, max 55km/h, a ktos na 4t bedzie jechal normalnie, czyli powiedzmy tez te 55-60km/h , to wtedy taki 2t spali ok. 3,3-3,5l , a ten wyzej wymieniony 4t 2-2,5l .
Patryk, masz racje- nie mógłbym się z Tobą nie zgodzić!
Morał jest z tego taki, że nie warto jeździć ekonomicznie jak się ma 2T;D
Qaz, nie martw mnie :P
Mam inny morał, tym razem z własnych doświadczeń - jak się ma 2T, nie warto lać benzyny 98 - i mniej tego za tę samą kwotę, niż 95, i szybciej się traci... :twisted:
Ok, end OT.
Majker, z tym paliwem to nie jest zasada;p
Dla przykładu, S9 pali lepiej i mniej gdy lejesz w nią 98;)
Pisze to z ręką na sercu- autopsja;)
Dopiero teraz zobaczyłem, że temat w złym dziale napisałem :x, Dzięki za wypowiedzi, OT'y też troszkę się z nich dowiedziałem :-)
Arcio1, może czytasz temat i mógłbyś coś powiedzieć o twoim SYM'ie? Czytałem już twój temat na skutery.net, ale chce wiedzieć czy były jakieś poważne usterki itp. powiedz ile jeździ zablokowany i odblokowany (chyba że nie odblokowałeś). Z góry dzięki :wink: Czytałem o agility, że jeździ zablokowany 55 km/h chyba było by trochę za wolno przy moich kolegach którzy na prostej jeżdżą 65-70. Nie wiem ile jeździ odblokowany Agility jakby ktoś coś wiedział to każdy post mile widziany :-)
Agilka odblokowana pójdzie realnie max 70km/h
Zgadza się, mój odblokowany agility 4t maksymalnie rozpedza sie do 75 i to raczej z gorki ew. na rownym.
Powiem Ci cos: moj syn ma teraz 10 lat i chce skuter. Jak podrosnie, to dostanie. W zyciu mu go jednak nie odblokuję, bo jazda takim pierdoletkiem powyzej 60 km /h to samobojstwo.