I juz nic lepszego za 2000zł to chyba nie znajdę chłopaki co ? Bo ja słabo się znam na skuterach to bedzie mój pierwszy i nie chciałbym trafić na szajs :(
Ja chciałem ince spartan i w sumie obojetne mi było czy nówka czy używka , ale mój ojciec ma głupie przesądy i koniecznie chciał nówke, no ale nówka spartan do tanich nie należy a mialem na wydanie ok 2700zl. Skończyłem na nowym Romecie za 2400zl w sumie nie narzekam oprócz tego że po dwoch dniach kabelki od kostek sie poodłaczaly i nie trybi mi elektronika, ale w poniedziałek jade do serwisu. Skuter fajny i wyjątkowo malo pali(co prawda skutery dużo nie palą) ale on pali wyjątkowo mało. :) Więc moim zdaniem kupuj Ince, co prawda nie jestem jakimś mechanikiem ani majstrem ale ja bym brał ince:) A no i dowiedz się jeszcze jaki przebieg żebyś jakieś padliny nie kupił bo ludzie naprawde wszystko na skuterach robią.
Sorry ze post pod postem, jeżeli ma blokady to max 50km, po zdjęciu i jest 2suw to można w miare poszaleć ok 80km/h -85km/h. Popytaj sie jeszcze ludzi na serwisie nie zalecaj sie w 100% do moich odpowiedzi bo jak juz mówiłem dopiero poznaje skutery, na pewno ktoś się jeszcze odezwie w sprawe Inci , może sam własciciel takiego pojazdu.:D
Zobacz tego Peugeota i Joga . Fajne macie tam używane skuterki w fajnej kasie :). Nie wierz w spalanie Joga, to jest LC, więc 4 musi spalić , ale ogólnie jest to najlepszy skuter z wszystkich propozycji . Jak jest okej , tzn. Pali, trąbi , skręca , hamuje, jeździ prosto to bierz tego Joga bez zastanowienia !.
Twister - prosze Cie , nie opowiadaj bajek . Chiński 2t i 80-85km/h ... chyba z giewontu . Realne pójdzie max. 70km/h po odblokowaniu . 80km/h to idą markowe skutery chłodzone cieczą - Aerox/ Speedfight LC / SR / Runner / s9 etc. P.S. Jak masz na prawdę tylko 2 tys to weź tą Incę . To mówię Ja - Patryk - przeciwnik Chińskiej kostrukcji , posiadacz SR'ki ;-). Z racji tego ze jest 2-suw wydaje mi się że tyle pociagnie jeździłem na CPI 2T i licznik wskazywał 85km/h - być może licznik zawyżał expertem nie jestem i sam to napisałem-chciałem pomóc i opierałem sie na swoim doświadczeniu.:)
To masz Twister małe doświadczenie ;-). Nie możliwe jest, żeby silnik , który jest podróbką minarelli, a co za tym idzie- ma mniej mocy niż minarelli a w dodatko jest chłodzony powietrzem miał taki sam v-max jak oryginalny silnik minarelli w dodatku chłodzony cieczą. Realny v-max takiego chińskiego silniczka 2t to jest maksymalnie 70km/h . P.S. Mówię to z doświadczenia , nie z tego , co mówią na forum ;-).
Każdy 2t dużo pali ;-). Zobacz tego Peugeota i Joga . Fajne macie tam używane skuterki w fajnej kasie :). Nie wierz w spalanie Joga, to jest LC, więc 4 musi spalić , ale ogólnie jest to najlepszy skuter z wszystkich propozycji . Jak jest okej , tzn. Pali, trąbi , skręca , hamuje, jeździ prosto to bierz tego Joga bez zastanowienia !.
zastanowić się trzeba, to że pali to nic, jak bedzie silnik w kiepskim stanie to bedzie dużo spalał i generował wydatki typu remont.
Madi, wiem, że trzeba się zastanowić przed zakupem ;-). Napisałem , że jak będzie wszystko z nim okej, to żeby brał bez zastanowienia . Szczerze mówiąc troszkę wątpie, że będzie 100% wszystko okej, ale jak jakaś głupota do zrobienia, to i tak się opłaca . Silnik Minarelli LC jest prosty w budowie jak budowa łuku , a z częściami nie ma nawet najmniejszego kłopotu, a co najważniejsze są w przystępnej cenie .
Zrobić się zrobi , mega trudne nie jest, ale trzeba się trochę nagimnastykować . Ja miałem dobrego wtryskowca, ale przerobiłem sobie na gaźnik na wszelki wypadek :). Dobra nie offtopujmy . Autorze tematu : Zobacz sobie tego Joga i Vivke. Jak oba będą nie nadające się do użytku, to kup Incę . Pod żadnym pozorem nie kupuj używanego chińczyka, nawet Keewaya .