Jaki skuter najlepszy?

Witam. Aktualnie mam Zippa Vapora jednak chciałbym się przsiąśc na coś markowego i szybszego. Zastanawiam się nad Aprilia SR50 i Yamaha Aerox. Który lepszy? A może jeszcze inny? Mam do wydania 4500zł.

Aerox bardzo dobra sprawa. Możesz też wybrać SpeedFighta 2

Jak masz do wydania 4500zł, to może coś nowego z Tajwanu albo Korei..?
Te markowe używki, to przeważnie padliny, możesz się naciąć i długo żałować, a co nowe to nowe.. Chińskie też są dobre np. CPI Aragon lub Keeway F-act Evo, pod względem jakości, niewiele ustępują japońskim konstrukcjom, a są znacznie tańsze. Chyba lepiej śmigać nowym skuterkiem, niż starym dezelem gdzie płaci się za znaczek ;)

Nie kupuj używki.Skąd wiesz jak ktoś nią jeździł.Wiele osób wstawia filmiki na YouTube jak katują swoje maszyny a potem wstawiają np na allegro z dopiskiem nie katowania dobrze dotarta.Lepiej kup sobie Rometa lub Kymco bo są dobrze zrobione i masz pewność,że nic się z nimi nie działo !!!

Myślę tak samo. Do 4500zł nie kupował bym używanego skutera tylko nowy. Popatrz sobie na kymco. Bardzo dobre skutery ;)

Na Rometach i Kymco świat się nie kończy.. jest jeszcze Daelim, TGB, CPI, Keeway, Sym.. np. Orbit to samo co Agility, tyle że tańszy i ładniej wykonany, różni się detalami.. albo Sym Fiddle, to samo co Like, ale tańszy i równie niezawodny, bo Kymco i Sym to równorzędne marki. Wybór w kwocie ok. 4500zł jest ogromny.. Nie szukaj markowych używek, które mogły być katowane lub powypadkowe, po potem będziesz szukał do nich części, które nie są tanie.

Pietro ma rację.W używanych skuterach markowych częsci są bardzo drogie.A w używanego aeroxa musisz włożyć 700 zł żeby ci dobrze służył.Alternatywą dla Aprili SR50 może być np Keeway arn.No i na nowy skuter masz dwuletnią gwarancję :-)

Tylko z tymi gwarancjami wiadomo jak jest...
Trzeba za nią zapłacić poprzez przeglądy...

CzechuXX napisał:

Tylko z tymi gwarancjami wiadomo jak jest...
Trzeba za nią zapłacić poprzez przeglądy...

I dla tego warto sobie gwarancję odpuścić :twisted:

Tak też zrobiłem :)

To fakt za przeglądy trzeba płacić,ale kiedy docierałem swojego Rometa to wyszło parę małych awarii np: 2 razy się linka od prędkościomierza urwała,skuter skrzypiał,kabel od żarówki się odpiął.Oczywiście wszystko naprawił serwis.A tak to musiał bym bulić w jakimś warsztacie 150zł. :D

sam byś zrobił :wink: Za darmo :-)

Zawsze łatwiej sprzedać skuter z podbitymi przeglądami

no tak, jak ktoś chce sprzedawać to musi najpierw inwestować ;)

madi napisał:

no tak, jak ktoś chce sprzedawać to musi najpierw inwestować ;)

W markowy skuter też musi inwestować, chcąc go dobrze sprzedać..z tym, że te inwestycje są większe ;)

Polecam Zipp Vega (granatowy lub czerwony)
do tego nowy gaźnik firmy WALBRO i dysza 85.
Nic nie należy więcej zmieniać po odblokowaniu oczywiście.
Jak nic nie zmieniasz to i tak do 60 licznikowych po dotarciu dojdzie.
Chyba że poprawili moduły CID.