Jaki skuter na początek?

jeżdżąc 60, spalanie miałbyś powyżej 3/100, czyli na poziomie 125-tki z konkretnymi osiągami ;)

dla tego jeżdżę 50 i mam spalanie 2.7-2.8 :) Spalanie oleju 1 litr/1200km

Rozumiem Madi...i silnik nie cierpi ;)

No pewnie, dłuższą żywotność będzie miał :) PS: najniższe spalanie jakie uzyskałem to 2.14 l/100 km :mrgreen:

To super jak na 2T, ja w 4T uzyskałem 1,7/100km. bez przesadnie powolnej jazdy, czyli 50-55km/h :wink:

Nabiłem już 904 km, w baku połowa i tankowałem się...4 razy po 4 litry. Jeżdżę często ruszając, obrotomierz nie schodzi poniżej 6000 rpm. Na początku gdy nie miałem przygód z paskiem na niecałych 4 litrach przejechałem 250 km ale wtedy jeszcze docierany był. Cenię to spalanie i zastanawiam się jak mój kolega może znieść 5 - 6 litrów w jego NRG. Choć po regulacji i czyszczeniu gaźnika zrobił już 150 km a w baku jeszcze 2 litry zostały.

Spalanie 5-6/100 w 50-tce to masakra! Unia powinna wprowadzić takie restrykcje i obostrzenia norm emisji spalin, aby w sprzedaży zostały same 4T i wyłącznie na wtrysku.. Yamaha Neos 50 4T, wyszła już przed szereg, ze swoją czterosuwową 50-tką zasilaną wtryskiem, która powinna być brana za wzór w produkcji masówek z Chin.

Tego Neosa to bym chciał,podoba mi się,tylko nie wiem czy braŁbym 2T czy 4T.

Jakbym miał wybierać, to zdecydowanie 4T tym bardziej, że jest na wtrysku, czyli można oczekiwać dobrych osiągów przy minimalnym zużyciu paliwa. Cenowo też jest atrakcyjny w porównaniu np. do ND 50, który nie ma wtrysku, a co Yamaha, to Yamaha... ;)

Witam:) trochę tu pokręce:D teraz zastanawiam się nad yamahą tzr a kymco agility rs.
Yamaszka to albo 50 albo 125. I teraz sie zastanawiam co wybrac:|
nawet kolega wyzej napisał "co Yamaha to, Yamaha";)

Zależy do czego Ci potrzeby skuter. Jak tylko do dojazdu i nie widzisz w tym większego sensu to bierz Kymco, żadna filozofia jeździć skuterem. A jeśli masz zamiar zrobić prawko A i kupić motocykl to kupuj TZR. Czegoś się nauczysz i wyrobisz dobre odruchy na przyszłość.

No wlaśnie ja tak o przyszłości troche myśle:) tak mysle ze jednak chyba Yamaszka, tylko 50 czy 125? Jak u mnie w mieście jest OSK gdzie można zrobić A1 to raczej za rok zrobie:)

Może ktoś jeszcze wypowie się w mojej sprawie?

Bierz 50, jak weźmiesz 125 to podczas kontroli za brak uprawnień masz 500zł mandatu, a A1 kosztuje ile, z 800zł. A odblokowana 50 też ładnie idzie, na odpowiednich przełożeniach idzie wyciągnąć z 90km/h, a przy sprzedaży TZR dużo nie stracisz.

Dzięki, masz racje taniej wyjdzie:)

JESLI URZYWANE TO ZIPP OTIS 2T ,ZIPP NEKEN NEW

ZippPRO50 proszę Cie wyłącz CapsLock'a bo to sie masakrycznie czyta i wg, a od czasu do czasu powinieneś edytowac swoje posty, bo jest masa błędów ort. Sorry za off