Witam. Nazywam się Mateusz i mam 14 lat. Zamierzam kupić sobie skuter. Chciałem zasięgnąć od was paru rad.
Na początku to powiem, że jest to mój pierwszy skuter. Chciałbym by było to coś wytrzymałego i bezawaryjnego, zamierzam jeździć z parę lat :). Dlatego nie proszę o jakieś zabawki dla początkujących, bo później to już mi nie wystarczy. Zależałoby mi gdyby skuter był dość ekonomiczny i wygodny przede wszystkim. Przydałaby się jeszcze dynamika i ładny wygląd. Mój wzrost to 160 cm i 40 kg wagi.
Co sądzicie o Kingway Martinelli, albo Peugeot Speedfighter 3?
Cena: do 3000 zł.
Witaj, Mateuszu, jestem Wojtek i mam 12 lat d;
W tej cenie z nowych pojazdów znajdziesz chyba tylko chińczyki, więc nie można być pewnym bezawaryjności, ale jeździć trochę powinno. Jesteś w wieku, kiedy jeszcze rośniesz, więc lepiej chyba kupić coś większego, żebyś pewnego dnia nie stwierdził, że ci się kolana nie mieszczą.
Kingway o którym piszesz widzę, że jest w cenie ~4000zł, więc trochę ponad twoim budżetem - peugeot pewnie jeszcze droższy. Jeśli chcesz pojazd na wiele lat, to nie sądzę, żeby używany kingway był dobry - słyszałem legendy o używanych chińczykach.
Jest wiele tematów z poradami jaki pojazd kupić, więc z każdą chwilą będziesz miał jeszcze większy problem z wyborem. Moja rada - weź ten skuter, który będzie najładniejszy i niczego nie żałuj d;
Witaj Mateuszu, masz 14 lat wiec pewnie czytać umiesz. Wiec zanim klepniesz posta najlepiej poczytać co już jest bo jak zapewne sie domyślasz twój problem nowy nie jest
Wombat napisał:
Witaj Mateuszu, masz 14 lat wiec pewnie czytać umiesz. Wiec zanim klepniesz posta najlepiej poczytać co już jest bo jak zapewne sie domyślasz twój problem nowy nie jest
Jak masz pisać komentarze tego typu to się lepiej nie udzielaj chyba że chcesz sobie posty nabić. Raczej po to jest to forum aby się pytać mamy pomagać innym a nie pisać ciągle to samo pod każdym tematem że (od czego jest wujek google lub był już taki temat).
Ja na twoim miejscu celowałbym w jakąś używaną firmówkę taką jak np: Aprrilia, Yamaha, Piaggio, Honda, Peugeot, Honda a nawet Kymco.
Tylko jest jeden - (niektóre lubią dużo palić).
Według mnie dla Ciebie idealną propozycją byłby Romet 700. Nie jest on może za wielką maszyną ale przy 160cm wzrostu bd aż za dość. ;)
Jest lekki i w połączeniu z silnikiem 2t to mała rakietka jak na 50 (oczywiście po zdjęciu blokad). Myślę że jest to duży atut szczególnie w tym wieku.
Cena z 12 calowymi kołami wynosi 2999zł, ale możesz popatrzeć na alledrogo i na pewno znajdziesz egzemplarze "od ręki" z 300ł tańsze-byłoby na kask i rejestrację :) Oglądnij sb go i napisz co o nim myślisz. http://www.romet.pl/Moto,700_12,20,633,13874,2014.html
Pozdrawiam.
Jak masz pisać komentarze tego typu to się lepiej nie udzielaj chyba że chcesz sobie posty nabić. Raczej po to jest to forum aby się pytać mamy pomagać innym a nie pisać ciągle to samo pod każdym tematem że (od czego jest wujek google lub był już taki temat).
Forum jest BAZĄ WIEDZY
Ideą BAZY WIEDZY jest przechowywanie informacji. Własnie po to aby nie pisać w kółko tego samego.
Po to tu jest takie narzędzie jak SZUKAJ.
W dobrym tonie jest skorzystanie z BAZY WIEDZY (narzędzie SZUKAJ) i to ZANIM klepnie się posta. Tak nakazuje netykieta i jeszcze zdrowy rozsądek.
Uchroni to kolegę i 20 tyś jemu podobnych kolegów przed tym że jak już któryś podejmie intelektualny wysiłek i wpisze szukane słowo w przeglądarkę lub SZUKAJ przed wynikami w formie 30 stron z pytaniem i odpowiedziami dopiero na 31.
W tym wypadku w przeciągu ostatnich 3 dni jak rozumiem mamy sie rozpisywać o wadach i zaletach Speedfigta 3. To zapewne pasjonujące ale (dla ciebie) ale wtórne i niepotrzebne. Twoja rada o przekolego Dawidzie TEŻ JUŻ TU PADŁA.W zasadzie nic nowego nie napisałeś.
internet kolego jest jak młotek. To proste narzędzie ale jak go nie umiesz używać to można przyjebać sobie w palec.
watermelon napisał:
Witaj, Mateuszu, jestem Wojtek i mam 12 lat d;
W tej cenie z nowych pojazdów znajdziesz chyba tylko chińczyki, więc nie można być pewnym bezawaryjności, ale jeździć trochę powinno. Jesteś w wieku, kiedy jeszcze rośniesz, więc lepiej chyba kupić coś większego, żebyś pewnego dnia nie stwierdził, że ci się kolana nie mieszczą.
Kingway o którym piszesz widzę, że jest w cenie ~4000zł, więc trochę ponad twoim budżetem - peugeot pewnie jeszcze droższy. Jeśli chcesz pojazd na wiele lat, to nie sądzę, żeby używany kingway był dobry - słyszałem legendy o używanych chińczykach.
Jest wiele tematów z poradami jaki pojazd kupić, więc z każdą chwilą będziesz miał jeszcze większy problem z wyborem. Moja rada - weź ten skuter, który będzie najładniejszy i niczego nie żałuj d;
Nie potrzebuję nówki ;P Wystarczy dobry używany - byleby nie chińczyk ;P.
@dawid102: Myślę, że z tego co zaproponowałeś, najlepszy by był jakiś używany Yamaha Aerox. :)