Witam!
Tak jak w temacie jaki skuter/motorower 50ccm do 3000zł polecacie?? Będzie to mój. pierwszy jednoślad.
nowy? używany? duży? mały? raczej oszczędny 4T czy raczej szybki 2T?
chcesz biegi czy automat?
masz jakiekolwiek preferencje co byś chciał ?
Eeee tam, ja to sobie myślę, że lukaszmal193 to po prostu chce, żeby był ładny i się co chwilę nie psuł. No to ogólna rada... porozglądaj się... jak coś Cię zachwyci wyglądem, to sobie zapisz nazwę. Jak już sobie uzbierasz te 5... to znajdź sprzedawców/dealerów i usiądź na każdym z nich, sprawdzając czy się zmieścisz...
I wtedy powróć ze swoim pytaniem... Co do zasady, statystycznie rzecz biorąc te tańsze będą się psuły częściej, a te droższe rzadziej. Choć i tu mogą się zdarzyć wyjątki (w obie strony)... Miłego polowania... ;)))
Zależy czego oczekujesz od pojazdu.
Do miasta polecam skuter. Z krajowych producentów/importerow - romet , zipp i junak. To takie chinczyki wyższej klasy.
Jak chcesz jezdzić po mieście i w dalsze trasy polecam motorower. Te same firmy mają także motorowery.
A jak będziesz chciał dołożyc kasy to tu masz schemat firm.
Toros, Router, Kingway, itp. (zwykłe chińce) --> romet, junak, zipp, ew. barton (takie chińczyki z wyższej półki) -->kymco, sym (tajwańskie i koreańskie) --> Honda, Yamaha, Aprilla, Gilerra (najwyższa klasa)
Powodzenia !
Chciałbym używany, raczej 2t wielkosc nie ma znaczenia
No i mamy precyzyjny i rozbudowany opis... :-) Kto to ostatnio mi mówił, że wielkość nie ma znaczenia...? :-)))
ja polecam Junaka 607
.
.
.
.
.
.
.
Ode mnie. :) Pali jak smoczysko i jedzie jak zły.
http://andzik.pl/2014/romet-ogar-50/