Witam. Mój budżet to 3tysiące. Chce kupić używany oczywiście markowy skuter i zastanawiam się nad markami Kymco, Aprilia, Piaggio, Yamaha. Co sądzicie o tym? Jaki model szczególnie polecacie ?
Jeżeli chodzi o motorower to wiadomo szybszy i kręcą mnie biegi ^^. Jaki model do 50 cm polecacie? Może być nowy lub używany
P.S Mógłby ktoś nagrać film i wstawić na yt z obsługą sprzęgła w motorze i gazu? Chodzi mi dokładnie o płynne ruszanie. ^^
Wszystkie marki które wymieniłeś są ok. Co do tego filmiku to nikt raczej tego nie zrobi bo tego nie da się kogoś nauczyć wysyłając mu filmik. Trzeba jednocześnie puszczać sprzęgło i dodawać gazu. Jak kupisz swój motorower to będziesz musiał się nauczyć a z czasem już ręka automatycznie będzie Ci puszczać tyle sprzęgła i dawać tyle gazu ile trzeba.
Za 3k najlepszą używkę to kupisz chyba z Kymco lub Piaggio, bo one nowe mają dosyć przystępne ceny - jak Aerox straci na wartości przez 4 sezony 4k zł to i tak kosztuje 7k zł, a przykładowo Kymco spada z 7k do 3,5k zł. Z kolei Aprilia ma chyba najdroższe skutery i nimi najmniej bym się interesował podczas zakupu.
W kwestii motorowerów za tą kasę jest bardzo mały wybór, jeżeli ma on być lepszy od skutera za podobne pieniądze. Chyba, że chcesz 12 letnia Apke RS z 80k km przebiegu :D. Jest jedno fajne moto, które sam chciałem kupić ale nie mogłem dostać nowego. To kosztuje 3,5k zł, więc trochę więcej, ale ma tylko 400km przebiegu -> http://allegro.pl/sachs-madass-49cm3-i1661820873.html# 4T, biegówka, braki w osiągach nadrabia wyglądem, który miażdży jakikolwiek skuter :).
Co do filmiku to nie ma tu czego nagrywać. Dodajesz gaz, puszczasz sprzęgło aż zacznie się kleić do tzw. półsprzęgła, gdy moto rusza to puszczasz kompletnie - całość trwa mniej niż sekundę. Jak za mocno odkręcisz manetkę to nakryjesz się moto, jak za szybko puścisz sprzęgło to moto "zrobi kangura" albo zgaśnie, a jak za wolno to możesz przypalić tarcze sprzęgła. Jak to ogarniesz to bez problemu będziesz szybko ruszał: http://w98.wrzuta.pl/film/6sslviSTwEQ/rieju