Jaki skuter kupic?

Witam chciałbym w kwietniu kupic cos do 3000-3500zł czy ktos cos poleci? co sądzicie o uzywanej TZR 50?co prawda ceny sa wieksze ale moze fundusze beda wieksze;)))
Mam ok 170cm chcialbym go do jazdy w trase, po osiedlu chodzę pieszo:)
Najlepiej uzywany.chyba ze za ta ceno jest cos nowego.Nie chcę zadnych z tych takch malutkich gdzie nowy kosztuje 1500 zł w realu czy innym supermarkecie.chiski czy markowy?jezeli da rade markowy to markowy a jesli chinski to cos sprawdzonego jesli ktos juz ma.
Pozdrawiam

Nowy czy używany?
2t czy 4t?
skuter czy 50 ścigaczopodobne?
markowy czy chiński?

Kymco Agility 4T, albo Kymco Vitality 2T. Teraz idzie nowego kupić za te pieniądze bo wyprzedaż rocznika.

witam przyjaciele ja uważam za jeden z najlepszych skuterków o pojemności 50 BARTONA FIREFOXA ponieważ jest dosyć mocny ma silnik o mocy 4,3 km jego prędkość maksymalna waha się pomiędzy 78 km/h a 85 km/h zależy od masy kierowcy i wiatru model jest z 2011r ja go kupiłem za 3850 zł nówka z salonu ale teraz jest wyprzedaż rocznika więc można go dostać za jakieś 3200 do 3400 zł nie wiem dokładnie ale w granicach 3500 zł na pewno

ja prywatnie jestem bardzo zadowolony z tego motorka jeszcze mi się nic w nim nie zepsuło spełnia moje wymagania i na drodze jedynie yamaha aerox mnie odstawiła tylko że aerox nowy kosztuje 12000 zł i ma ponad 8 km