Mój pierwszy potrzebuję do roboty poruszać się po wioskach ;) Mam kilka opcji i za bardzo nie mam się kogo poradzić 1) Kupić nowiutki na raty ( ale nie chciałbym przekroczyć 3 tyś) 2) Kupić z Reala za połowę tej ceny 3) Tak na raz mógłbym wyłożyć 1,5tyś poszukać używanego
Jeżeli możecie coś poradzić proszę markami/modelami w jakich mógłbym się rozglądnąć
W zasadzie nie mam żadnych wymagań( moze dlatego ze sie nie znam) ma tylko jeżdzić ...
P.S jak będę kupował to co jest najważniejsze i na co należy zwrócić uwagę... jakieś cenne wskazówki
Żaden skuter powyżej 10 letni nie bedzie bezawaryjny, tak samo jak chińskie wytwory- tymbardziej z hipermarketu. a co byś powiedział na takie propozycje?
No przykro mi albo dajesz 3000zł za nowy i się musisz liczyć z awariami nieraz, albo dajesz 1,5 za używkę i też się będzie sypał, albo dajesz 3000 za używkę w miarę nową, albo więcej za nowy.No niestety to nie jest koncert życzeń :twisted:
Myślę ,że do 3000 kupisz markowy skuter i bezawaryjny (oczywiście używany) tylko nie po tuningu bo może być zajechany choć to nie reguła. Najczęściej dorosłemu takiemu co dojeżdża do pracy fabryczne osiągi wystarczają ,a tak jest w moim wypadku chyba że oczekujesz od niego osiągów hayabussy?!