Jaki skuter dla drobnej kobiety do 3500zł?

Blokady bezpieczniej zdjąć po dotarciu, chociaż niektórzy twierdzą, że lepiej się dociera bez blokad, bo wtedy silnik chodzi w całym zakresie obrotów. Robią i tak i tak i w obu przypadkach jest dobrze :)
LS2 to jedna z lepszych firm na rynku w tym przedziale cenowym. Podobnie stoi NAXA, ale moim zdaniem LS2 jest lepiej wykonany.

Są jeszcze wypożyczalnie skuterów. Za niewielką kasę można wypożyczyć skuter, pośmigać po okolicy i wówczas podjąć decyzję "czy taka jazda jest dla mnie".
To najlepsze wyjście w sytuacji.
Po co wywalać niemałą kasę w chińskie gów..o i tylko zrazić się do jazdy skuterem?
Odnoszę wrażenie, że po prostu ktoś na siłę chce siebie i innych przekonać, że zakup chiniola to dobre rozwiązanie - niestety, ja Ciebie nie utwierdzę w tym przekonaniu :-)

Hindenburg napisał:

Są jeszcze wypożyczalnie skuterów.

Ale w tym wszystkim nie chodzi właśnie o jazdę tylko, ale o wszystkie zalety i wady posiadania skutera.
Musi poznać smak posiadania swojego pojazdu, po całości.
Wypożyczony sprzęt mu tego nie zapewni.

U siebie nie znalazłam wypożyczalni skuterów.

Romety nie są wcale złe. Znam kilka osób, które bezawaryjnie użytkują kolejne sezony taki sprzęt. Na Zipp`a też nie mogę narzekać, sam mam, to wiem.
Jak coś się ma popsuć, to się popsuje, czy to sprzęt za 5ts czy za 2. Tylko bez popadania w skrajności, wiadomo, ze nie mówimy tu o routerach z Tesco, choć i tu jak to w przyrodzie zdarzają się wyjątki, nie można wrzucać wszystkiego do jednego worka. Każdy ma jakiś udany model, mniej lub bardziej.

A może po prostu Zipp Vapor ? Cena 3 tyś. Nieduży, wręcz idealny dla drobnej kobitki :)

No i jest juz jakiś skuterek na oku?

Kontuzja opóźniła kupno skuterka. Zastanawiałam się między Rometem 727 Premium a Rometem 727 Eco. Ten II to starszy model i bez kuferka ale tańszy o 600 zł. Cena: 2200 zł. Koła niestety 10, większych nie ma w tym modelu, ale przynajmniej sięgnę nogami do ziemi :)
Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne rady :)

Daj znać jak coś Kupisz;)

Kupiony Romet 727 :D