Mam Yamahę Aerox 99r mam 2 500zl na tuning. Dawajcie swoje propozycje na setup
- v-max min 110km/h
- żywotność minimum 10 000km
—.—
w ankiecie są same racingi a na racing’a nie starczy 2.500zł
w ogóle nie wiem czy pojedziesz te 110 za 2.500 tyś zł.
a te setupy co podałaś nie pociągną 10tysięcy km przy 4 tysiącach max wymiana tłoka albo pierścienia.
Dobra niunia, masz se wyliczone że te części będą kosztować 2500zł a gdzie sprzęgło wario wał łożyskaż?? obowiązkowo przy tym setupie …
Jeszcze trzeba doliczyć duperele regulacujne to nie jest takie łatwe :-?
Z tych 3 cylków chyba trzeci ma najlepszą żywotność jeżeli się myle to niech mnie ktoś poprawi xD
to mówię że za 2.500tyś nie pojedzie 110.
a takie kombinowanie i kupowanie w kratke (cylek tak wario nie gaźnik tak wał nie, wydech tak, sprzęgło nie) to można co najwyżej z sporcie w racingu trzeba wszystko bo długo to nie pociągnie.
także za 2.500tyś najwyżej możesz sobie zrobić sporta który poleci z 90 bo nie starczy kasy na wszystkie części.
mój setup:
- sprężyna centralna Hebo +50%
- sprzęgło S6 RTC
- dzwon S6 WCT
- wario Malossi Multivar
- łożyska S6 HQ Teflon
wał Hebo racing (od kolesia przejechane na nim 1 000km chce mi sprzedać za 400zl )
I potrzebuje Cylinder, Wydech i gaźnik…
[ Dodano: 22-08-2009, 00:20 ]
Replica wyczynowego cylindra Hebo Manston Racing - bardziej przyjazna do codziennego użytku
niunia napisał:
Replica wyczynowego cylindra Hebo Manston Racing - bardziej przyjazna do codziennego użytku
i tak nie zrobisz na nim 10tyś km :roll:
stage6 racing jest najmocniejszy to już w ogóle odpada...
najlepszy to byłby ten na cylindrze malossi mhr replica.
MHR Replice osobiście polecam mocy ma w full a żywotny w ch*j
wiesz co ? za tą kase kupujesz silnik 180 od runnera
i masz v-max 150 i żywotność też niamała (ja mam poki co 37tys i smiga) ![]()
No ale wtedy dochodzi wzmocnienie ramy chłodnica też by się przydała jaką większa a ogólnie na wszystko starczyło by te 2,5k mówiąc o 180ccm i jeszcze tak myślę że by się zostało troszkę
i to by było najlepsze rozwiązanie !!! swap’y się najlepiej opłacają bo tuning 50ccm jest nieopłacalny chyba że ktoś nie ma co z kasą robić ![]()
Wino, na forum z tego co pamiętam był już epizod że niunia chciała wsadzać silnik 180ccm …
a nawet jeśli to ma aeroxa to silnik p/g nie podejdzie, trzeba by było poprzerabiać mocowanie itp. nie wiem jak z elektryką.
ale niunia, już miała wsadzać 180 i nie wsadziła, nie wiem czy żarty robiła czy zrezygnowała.
za wsadzenie 180 pewno zaplaci mniej niz za tuning a będzie miala nawet więcej niż oczekuje.
tylko gdzie kupić silnik bo ja nie moglem znaleźć
allegro.pl
wpisujesz “silnik 180” albo “silnik 150” 150 akurat pare teraz jest
ok znlazlem za 1100 od SUZUKI BURGMAN byłbym jak sidney
Spokojnie na racingu rox będzie latał ponad 110
Kolega na s6 sport pro tyle wyciagnał z gps:) A hebo manston replica i yasuni r u kumpla 120
i gaźnik 17,5 ![]()
Mafioz, silnik był zmieniony, ale miałam wypadek. Skuter poszedł na części dokładnie silnik, dostałam za niego 1 500zl i za wydech 500zl
No to żaden problem kupić i wstawić kolejny silnik
A co z elektrykom i mocowaniami ??
Mowiłaś ze zmieniałaś juz … to po co pytasz ?
Jeżeli zmieniałaś silnik to przecież masz już mocowania albo wiesz już co i jak zrobić… :lol: