jaki scigacz 125.

DT:
spalanie 6-9l
25kM po odblokowaniu
v-max w granicach 130km/h ( ja tak mam )
wymiana tłoka co ok 15-20k km
to jest Yamaha więc o jakiejś szczególnej zużywalności danej części nie ma mowy ( zależy od dbania o sprzęt ) … tyle jedynie że trzeba smarować łańcuch, filtr czyścić i uzupełniać oleje ale to normalka

RS:
spalanie 7-10l
+30kM po odlbokowaniu
v-max w granicach 160km/h
wymiana tłoka co ok 10k km
co do wytrzymałości to to samo co wyżej ( przy DT )…

Można sobie jeszcze kupić najmocniejszy motór 125 2t czyli yamahe tzr belgrada. Ona ma prawdziwe 40 koni. Powiedzieć mogę tylko, że kiedyś znajomy przywiózł takową z niemcowni. Miała gaźnik jeśli dobrze pamiętam 42 mm. Dla porównania duży fiat miał niecałe 40 mm :slight_smile:
A cop do rs to też były dwie wersje, jedna słabsza ok 30 konna i jedna mocniejsza ale nie pamiętam jak się nazywała co ma włąsnie te 38 km. Ogólnie jak bym wziąl rs w słabsej wersji, bo wresja mocniejsza pali tyle co tir…

KruczeK napisał:

Można sobie jeszcze kupić najmocniejszy motór 125 2t czyli yamahe tzr belgrada. Ona ma prawdziwe 40 koni. Powiedzieć mogę tylko, że kiedyś znajomy przywiózł takową z niemcowni. Miała gaźnik jeśli dobrze pamiętam 42 mm. Dla porównania duży fiat miał niecałe 40 mm :)
A cop do rs to też były dwie wersje, jedna słabsza ok 30 konna i jedna mocniejsza ale nie pamiętam jak się nazywała co ma włąsnie te 38 km. Ogólnie jak bym wziąl rs w słabsej wersji, bo wresja mocniejsza pali tyle co tir...

kurde jak mi się te slowo podoba ,,niemcownia" ja pierdole xd ;/ juz 10 osobe widzę ktora go uzywa ;p

sam nie wiem ;/ jeszcze się zastanowie ale pewnie będzie to dt.

Coś mi się wydaje że cagiwa mito jest najmocniejsza w klasie 125ccm a nie yamaha

Mito jest najmocniejsze ale najmniej żywotne jest najbardziej wyżyłowana

Wg papierów mito ma 30km a tzr belgarda 36. wszyscy wiedza ze mito ma ok 35 a tzr ok 40.

a myslales nad aprilia RS GS 125 ?? ponoc mocna jest

Ah to zwracam chonor:PAle jednak mi się mito bardziej jakoś widzin na moce moto 7 biegów i w ogóle a to jednak mit

O własnie mowiac o mocniejszej wersji Rski mialem na mysli wersje GS.
A mito fajna ale taka awaryjna ze szkoda to kupowac. Lepiej kupić rske bo ladna, szybka mocna nie psuje się i latwo części kupić.