jaki ścig ??

czesc chciałbym zaniedlugo kupić scigacza w pojemnosci 50 -80 w stylu aprili af1 co najlepiej kupić aprilie czy yamahe czy moze honde ??

wszystkie maja te same silniki ;)) wiec wybor należy do ciebie od str wizualnej bo osiagi tez maja bardzo zblizone

a jaką kwotą PLN dysponujeszł?

dobre sa te silniki ?? myslalem nad apriliom ilu biegowy jest najlepszy??

[ Dodano: 02-08-2009, 20:28 ]
jeśli sprzedam skuter to okolo 4 tys moze lekko ponad

bezele325 napisał:

dobre sa te silniki ?? myslalem nad apriliom ilu biegowy jest najlepszy??

Dobre są ... gdyby nie były dobre to nie dawali by ich do Yamahy,Hondy itd.
One są 6-cio biegowe (przeważnie)

Poza tym - było parę takich tematów - poszukaj

ZAMYKAM !

czytalem ale nie znalazlem wszystjiegi np slyszalem ze sa 2 typy silników rox czy jakos tak a 2 minerali czym się roznia

[ Dodano: 02-08-2009, 20:54 ]
i słyszałem,że padają tam skrzynie

rotax i am6
oba są tak samo trwałe ale rotaxa chyba nie ma 50cc

Jeśli się nie mylę to rotaxy są tylko 125 …

I skrzynia nie pada …

ok jak bende mial jakieś pytania napisze

ta rotax’y są w RS 125 a minarelli są też AM3 i AM6 AM5 chyba też była AM x (x oznacza ilość biegów)
najlepsze są AM6 i najwięcej ich jest w tych moto :slight_smile:

Adverion napisał:

najlepsze są AM6

oj nie zgodze się z toba ;)) jeśli chodzi o osiagi itd to tak ale jeśli chodzi o wytrzymalosc to am3 jest najlepsze... Popatrz na to tak. Rozmiary skrzyni 3 i 6 biegowej sa takie same a 3 biegowa ma masywniejsze części od 6 biegowej i jest bardziej wytrzymala... Mechanik mi to mowil... A o rotaxy jak chodzi to jest 123 ten starszy i 122 ten nowszy ;)) dziekuje i dowidzenia ;PPP

mam jeszcze pytanko czym się rozni skrzynia np 3biegowa od 6 ???6 ma wiekszego v maksa a 3 przyspieszenie??czy jak to jest

Głównie długością przełożeń.

bezele325 napisał:

mam jeszcze pytanko czym się rozni skrzynia np 3biegowa od 6 ???6 ma wiekszego v maksa a 3 przyspieszenie??czy jak to jest

6cio jest lepsza bo ma lepsze i to i to:)

siwy_fact, nie zgodze się z toba ;)) af1 3 biegowa vs rs 6 biegowa to na poczatku rs trochę af odstawila ale af1 dłużej na wyzszych ciagnie i potem juz lepiej przyspieszalo… a i w 6 musisz machac tymi biegami jak pojebany… twoj wybor

co do machania biegami to okej się zgodzę a co do reszty to nie bardzo bo to zależy od stanu silnika i stylu jazdy kierowcy oraz jego wagi oraz wgl wagi motoru

Może i trzeba machać biegami ale jest to wszystko lepiej rozłożone i można wszystko ładnie dopasować pod styl jazdy :slight_smile: Jak dla mnie - 6 biegów jest lepsze :slight_smile:

No a skoro AM6 miał by być gorsz to po co by mieli do nowych moto 50 zakładać AM6 skoro jest gorszy ? :roll:

nie że gorszy tylko wytwarza pewnie mniej spalin do środowiska :stuck_out_tongue: Nasi kochani Ekolodzy