Jaki pierwszy skuter ?

Hejka chce sobie kupić pierwszy skuter rozmyślałem nad Używanym yamaho aerox do 4000 albo CPI Oliver formuła 50

kup sobie motorower typu TZR 50 :) albo nsr (ns-1) 80 ;d

coś w ten deseń, a co do skutera to Aerox zdecydowanie

Aerox, Speedfight2 ;d

Polecam Aeroxa, sam jeżdżę używanym, przy kupnie miał 4012km przebiegu dokładniej mówiąc, kupiłem go po znajomości za nie całe 4.1tys. także cena przystępna, mankamentem był cylinder oraz opona tylna, po wymiane tego skuter jeździ bardzo dobrze, maksymalna prędkość do 136, na GPS 132, także cyfrowy licznik nie kłamie, aż tak bardzo. Zależy, do jakiej kwoty chcesz go kupić, bo za 5-6tys. można kupić maszynę na pokładzie Malossi Big Bore/Polini Evolution 70cc/Stage 6 Pro Replica, zależy kto jak go tuningował, zwróć uwagę na stan ramy, opon, czy pali na zimnym silniku, sprawdź tłumik, czy się zbyt mocno nie grzeje po odpaleniu i chodzeniu na jałowych obrotach, przejedź się, trochę szybciej po zakrętach, żeby sprawdzić, jak się skuter i koła trzymają, ale jak nie masz dośw. bo z tego co mówisz, to Twój pierwszy skuter, to lepiej tak nie rób, przejedź się norm. sprawdź przyspieszenie, czy się nie dusi, daj go na stopki i przegazuj na 1/4 1/2 i na 3/4 jak się nie dławi, nie strzela, nie zachowuje się jakoś podejrzanie, to silnik powinien być bez zarzutu, tak samo regulacja. Przed kupnem dokł. sprawdź nr ramy, silnika z papierami, czy all się zgadza, sprawdź 2-3 razy dla pewności ! Następnie udaj się z właścicielem do mechanika i sprawdź go,jeżeli on nie bd miał zastrzeżeń, to myślę, że spokojnie możesz go kupić. Czasem nawet przebieg 6tys nie robi różnicy, zależy, jak kto eksploatował.

A i odradzam kupowanie Aeroxa na pokładzie STAGE 6 MKII na tym setupie nie wiadomo dlaczego, nie zależnie od regulacji wyst. muł nawet na pełnym gazie od 0-10km/h skuter słabo się zbiera, po czym ma niesamowite przyspieszenie, daje się to odczuć przy podjazdach pod górkę lub ruszaniu ze świateł, także to odpada. Są przypadki, że mieszanie ze sobą różnych części eliminuje muła, ale wtedy nie masz pełnej firmy i kontr. części danego producenta, tylko mieszane, także to odradzam.