jaki pasek?? prosze o szybką pomoc

Witam mam tuning malossi sport 70, tecnigas next-r , wariator hebo ng i stożek revo s-type no i pękł mi seryjny pasek w skuterze;/ (chiński pasek bo skuter to zipp quantum) mam pytanie jaki pasek założyć przy takim tunie zwykły czy kevlarowy??? proszę o pomoc i jeśli podacie który założyć to uzasadnijcie czemu, czekam na szybką odpowiedz

Kevlarowy jest dużo mocniejszy i twardszy.

zamówiłem juz od pana M. pasek hebo kevlar mam nadzieje ze bede zadowolony z wyboru??

tak.Tylko pamitaj ze pasek kevlarowy trzeba ‘‘dotrzec’’.

przez ile km?? i trzeba jezdzic z jakąś określoną prędkością czy wystarczy jezdic i on się sam dotrze??

Witam! Ja osobiści mam pasek kevlarowy i ci powiem że możesz jeździć normalni no ale nei przesadzaj tak max 70km/h albo i 65km/h i on się dociera tak przez jakieś hmm… 300km? Jeśli się mylę to mnie poprawcie ;]

marcin17 napisał:

pasek kevlarowy trzeba ''dotrzec''

Co?! Pierwsze słysze...

może nie tyle co dotrzeć co rozjeździć bo nowy jest bardzo sztywny i twardy co znacznie obniża osiągi dlatego ja nie polecam pasków kewlatowych to skuterów seryjnych albo z tuningiem klasy sport bo po prostu nie ma sensu ja mam full tuna sport i jeżdże na seryjnym pasku i się nic nie dzieje

no ja tez seryjnego nie mam takze mam nadzieje ze na moim cylku ,wario i wydechu ten pasek się będzie dobrze sprawować. możliwe że podniosą się osiągi w stosunku do seryjnego paska?

ehh… pasek kevlarowy trzeba dotrzeć ale on sam się dociera jak jeździsz i jeździsz ile chcesz to nei jest jak docieranie cylka =p Ale naprawde polecam długo się nie dociera a wytrzymuje 2x tyle co seryjny pasek =) a i tak i tak pasek trzeba wymianiać =P

Sadzie ze 300-500km starczy na ‘‘dotarcie’’

raczej tak ale to się nie ma o co martwić jeździsz normalnie tylko jak go założysz to będziesz odczuwał że ci skut trochę inaczej chodzi tak jak byś dodał gazu i tak jak by przerywało =p ale to się dotrze rozciągnie ten pasek i będzie wszystko OK