Jaki wg Was jest najlepszy ścigacz o poj 250ccm z rocznika 1999 i wyżej
Kawa Ninja 250
I chyba jako jeden z nielicznych… Ale jak na moje jest zbyl delikatny i slabo wykonany
zgadzam się Kawasaki ninja 250 , 180 pociśnie 7s do 100 i 4 suw ładnie mruczy.
patrzyłem na allegro to tylko 2 takie motorki są;] Jeden z 1996 roku za 4800 ale nie podoba mi się z wyglądu drugi to już wyższa klasa bo za ok 15tys z 2008 roku ale wypasiony design:) Wracając…, macie jakieś inne typy? Bo chcą przejąć na motocykle (dotychczas jeździłem skuterkiem o poj 125ccm:)) i myśle że motocykl o 250ccm będzie w sam raz. Co myslicie? Co rodzicie?
Jak juz jezdziles, to poszukaj 500tki. Spokojnie ogarniesz. 250 szybko Ci się znudzi.
Bierz Kawe ZX4R To jest maszynka nie za duża, nie za mała
Tylko mocna jak na swoja pojemność.
No fakt, fajny sprzecik, podobnie jak bandit 400.
ścigacz z 250cc to Aprilia RS 250 :). Tylko problem w tym, że nie żałuje sobie paliwa :p.
hmmm… ja bym chciał coś kupić do 2-3tys z zagranicy bo wiem ze za kilkaset euro kupi maszynke za granic?;] które tu chodzą po 4tys i w góre. a tymbardziej że teraz waluta euro tania:] Dzięki za typy. Jakby ktoś coś proponowałto piszcie
Nie radze inwestowac w 250ccm w 2T bo jezeli dysponujesz malym zasobem gotowki to nie wyrobisz na zmiane tlokow, paliwo i ewentualne remonty co jest tutaj (w 2T) na porzadku dziennym…
Tyle, że RS 250 pali jak dwie RS 125… W końcu to prawie ten sam silnik tylko dodany drugi taki sam cylinder. (V2 :mrgreen:)
bardzo mi się to przydało:) dzięki. Czyli jakbym miał kupować motocykl to 500ccm… ;] i rozumiem ze lepsze są 4T od 2T. Why?
4T jest mniej awaryjny, mniej pali, fajniejszy dźwięk, nie trzeba dolewać oleju do paliwa :P. Dużo plusów, ale tyczy się to tylko większych pojemności ;).
mam póki co piaggio 125ccm i to chyba jest 2T a nie muszę lac oleju do benzyny bo osobno dozownik na olej :idea:Nikikin napisał:
... nie trzeba dolewać oleju do paliwa :P.
Uzasadniona pojemność dla 2T to zdaje się 250ccm na jeden garnek. Generalnie jeśli chodzi o dynamike, moc to 4T w pojemnosci 250 nie ma szans z 2T. Chociaz jak udowadniaja crossy nowoczesne 4T potrafi nieźle pozamiatać. Ja osobiscie z 250 sklanialbym się ku nowemu ninja 250. Fajne tez jest cb250 ale to jest nakedzik. I raczej niezbyt mocny. Skoro jezdziles juz czyms mocniejszym - polecam GPZ500. Na pierwsze moto super sprawa. 60KM. Nieźle przyspieszenie, wygodny, poreczny, pali 5l/100km.
To była metafora... W końcu ten olej tak czy siak miesza się z benzynę... A ta Ninja 250 to też średnio jestm czym jechać :P. Juz lepiej na następne moto kupić np. Ninje 400 :).centis napisał:
mam póki co piaggio 125ccm i to chyba jest 2T a nie muszę lac oleju do benzyny bo osobno dozownik na olej :idea:Nikikin napisał:
... nie trzeba dolewać oleju do paliwa :P.
Yhy:) Regis dzięki za odpowiedzi. Na pewno wezmę to pod uwagą kupując motocykl. Jednak będzie to jakaś 500ccm :]
Jednak wyglad pozostawia wiele do zyczenia :lol: (wiadomo kwestia gustu) z 500 ja bym się bardziej sklanial do czegos nowszego ;) cb500, gs500 czy chocby er5.... Z nowszych modeli goruje cb500 bo posiada z tylu tarcze i chlodzenie ciecza ;)Regis napisał:
Skoro jezdziles juz czyms mocniejszym - polecam GPZ500. Na pierwsze moto super sprawa. 60KM. Nieźle przyspieszenie, wygodny, poreczny, pali 5l/100km.
Trudno się nie zgodzic. Wyglad GPZta jest kwestia gust. Mi się podoba, chociaz nie jest rewelacyjny. Jest za to najmocniejszy w klasie, najszybszy, chlodzony ciecza i ma trzy tarcze hamulcowe (chyba ze ktos model z ameryki sciagniety kupuje to ma jedna z przodu) GS, CP czy ER nie maja z GPZtem szans