Jaki najpepszy ścigacz o poj 250ccm?

Jaki wg Was jest najlepszy ścigacz o poj 250ccm z rocznika 1999 i wyżej

Kawa Ninja 250 :smiley:

I chyba jako jeden z nielicznych… Ale jak na moje jest zbyl delikatny i slabo wykonany

zgadzam się Kawasaki ninja 250 , 180 pociśnie 7s do 100 i 4 suw ładnie mruczy.

patrzyłem na allegro to tylko 2 takie motorki są;] Jeden z 1996 roku za 4800 ale nie podoba mi się z wyglądu drugi to już wyższa klasa bo za ok 15tys z 2008 roku ale wypasiony design:) Wracając…, macie jakieś inne typy? Bo chcą przejąć na motocykle (dotychczas jeździłem skuterkiem o poj 125ccm:)) i myśle że motocykl o 250ccm będzie w sam raz. Co myslicie? Co rodzicie?:slight_smile:

Jak juz jezdziles, to poszukaj 500tki. Spokojnie ogarniesz. 250 szybko Ci się znudzi.

Bierz Kawe ZX4R :smiley: To jest maszynka nie za duża, nie za mała :stuck_out_tongue: Tylko mocna jak na swoja pojemność.

No fakt, fajny sprzecik, podobnie jak bandit 400.

ścigacz z 250cc to Aprilia RS 250 :). Tylko problem w tym, że nie żałuje sobie paliwa :p.

hmmm… ja bym chciał coś kupić do 2-3tys z zagranicy bo wiem ze za kilkaset euro kupi maszynke za granic?;] które tu chodzą po 4tys i w góre. a tymbardziej że teraz waluta euro tania:] Dzięki za typy. Jakby ktoś coś proponowałto piszcie

Nie radze inwestowac w 250ccm w 2T bo jezeli dysponujesz malym zasobem gotowki to nie wyrobisz na zmiane tlokow, paliwo i ewentualne remonty co jest tutaj (w 2T) na porzadku dziennym…

Tyle, że RS 250 pali jak dwie RS 125… W końcu to prawie ten sam silnik tylko dodany drugi taki sam cylinder. (V2 :mrgreen:)

bardzo mi się to przydało:) dzięki. Czyli jakbym miał kupować motocykl to 500ccm… ;] i rozumiem ze lepsze są 4T od 2T. Why?

4T jest mniej awaryjny, mniej pali, fajniejszy dźwięk, nie trzeba dolewać oleju do paliwa :P. Dużo plusów, ale tyczy się to tylko większych pojemności ;).

Nikikin napisał:

... nie trzeba dolewać oleju do paliwa :P.

mam póki co piaggio 125ccm i to chyba jest 2T a nie muszę lac oleju do benzyny bo osobno dozownik na olej :idea:

Uzasadniona pojemność dla 2T to zdaje się 250ccm na jeden garnek. Generalnie jeśli chodzi o dynamike, moc to 4T w pojemnosci 250 nie ma szans z 2T. Chociaz jak udowadniaja crossy nowoczesne 4T potrafi nieźle pozamiatać. Ja osobiscie z 250 sklanialbym się ku nowemu ninja 250. Fajne tez jest cb250 ale to jest nakedzik. I raczej niezbyt mocny. Skoro jezdziles juz czyms mocniejszym - polecam GPZ500. Na pierwsze moto super sprawa. 60KM. Nieźle przyspieszenie, wygodny, poreczny, pali 5l/100km.

centis napisał:

Nikikin napisał:

... nie trzeba dolewać oleju do paliwa :P.

mam póki co piaggio 125ccm i to chyba jest 2T a nie muszę lac oleju do benzyny bo osobno dozownik na olej :idea:

To była metafora... W końcu ten olej tak czy siak miesza się z benzynę... A ta Ninja 250 to też średnio jestm czym jechać :P. Juz lepiej na następne moto kupić np. Ninje 400 :).

Yhy:) Regis dzięki za odpowiedzi. Na pewno wezmę to pod uwagą kupując motocykl. Jednak będzie to jakaś 500ccm :]

Regis napisał:

Skoro jezdziles juz czyms mocniejszym - polecam GPZ500. Na pierwsze moto super sprawa. 60KM. Nieźle przyspieszenie, wygodny, poreczny, pali 5l/100km.

Jednak wyglad pozostawia wiele do zyczenia :lol: (wiadomo kwestia gustu) z 500 ja bym się bardziej sklanial do czegos nowszego ;) cb500, gs500 czy chocby er5.... Z nowszych modeli goruje cb500 bo posiada z tylu tarcze i chlodzenie ciecza ;)

Trudno się nie zgodzic. Wyglad GPZta jest kwestia gust. Mi się podoba, chociaz nie jest rewelacyjny. Jest za to najmocniejszy w klasie, najszybszy, chlodzony ciecza i ma trzy tarcze hamulcowe (chyba ze ktos model z ameryki sciagniety kupuje to ma jedna z przodu) GS, CP czy ER nie maja z GPZtem szans :smiley: