Jaki motorower?

Witam,
Mam 14 lat. Mam 165 cm i ważę 45 kg. Chciałbym spróbować pojezdić na “biegówce”. Więc przychodzę z pytaniem jaki motorower wybrać? Może być używana. Max 5 tys. Podobają mi się:
Nowy:
Romet RR 50
Romet Zetka 50
Junak 901
Używany:
Yamaha tzr 50
Derbi gpr 50
Aprilia rs 50
Peugeot xr6
Zipp pro 50
Jeżeli mogę kupić coś lepszego w tej cenie proszę o wpis.

a co to znaczy lepszego?
bo w przypadku tych markowych to idziesz w używki i to może być większy złom niż nowy chińczyk.
Pamietaj że jak ktos sprzedaje używane to pewnie ma jakiś powód i niekoniecznie sie do niego przyzna uczciwie. Wiec kupując trzeba uważac.

Ok. Ale jaki motorower z tych co podołem najlepiej opłaca się kupić?

Yamaha tzr 50
Derbi gpr 50
Aprilia rs 50
Peugeot xr6

JEŻELI bedą w dobrym stanie

Kurczę, czy naprawdę nie jesteście zdolni do najprostszej czynności - czyli określenia co nam się podoba, jakie mamy wymagania do pojazdu i samodzielnego wyboru pojazdu? Niedługo będziecie pytać jakiego papieru używać w kiblu.
Rozumiem że można być początkującym w tych sprawach - ale chyba macie jakiś gust, wiecie co wam się podoba i możecie poczytać opinie o sprzęcie przed zakupem i kupić. Teraz wszystko można znaleźć w internecie i wybrać świadomie dobry pojazd o którym można sporo się dowiedzieć.

W stu procentach zgadzam się z wypowiedzią czytelnika. Żyjemy w dobie internetu więc znalezienie niezbędnych informacji nie powinno stanowić probemu. Wombat również ma rację do do inwestowania w używki, bo z pewnością sprzedający ma jakiś powód. Przykładowo Romet RR 50 kosztuję w granicach 5tyś złotych to ja od siebie polecę Ci rzucić okiem na Barton Sprint. Cena bardzo podobna, a może nawet o 200/300zł mniejsza, a moim zdaniem sprawuje się lepiej :wink:

a niby co je rózni jak to to samo?