Jaki motorower wybrać?

Ja bym na rynku skuterów wskazał co najmniej kilkanaście modeli, które uważane są za brzydkie - te z niskiej półki też.
Tylko, że ja bym wolał jeździć na czymś, co niczego nie udaje i ma silnik Hondy.
Osobiście bym się wolał pod ziemię schować, niż jeździć na chińskiej pierdzącej kosiarce udającej ściga i być obiektem drwin innych użytkowników drogi :-) Dobry rowerzysta na swym rowerze za każdym razem będzie Cię brał na światłach :-) Więc nie wiem przed kim chcesz się lansować?
Zamiast pseudo ściga wolał bym to:

Koszt porównywalny do chiniola. I na pewno nie jest brzydka...brzydki :-)

matol1798 nadal Twierdzisz że ten Kymco jest brzydki?

Chodziło mi o Nexxona :-D . Gadałem na Wystawie Motocykli i Skuterów w Warszawie z babką z Kymco i ona mówiła że to K-Pipe będzie droższe niż w cennikach ( ok. 6000 zł) i będzie w sprzedaży dopiero od przyszłego sezonu. Jeszcze nie można go kupić , choć są aukcje na allegro to zakupiony na nich towar będzie do odbioru w przyszłym roku i najprawdopodobniej trzeba będzie dopłacić.

Kymco K-Pipe od jakiegoś czasu są już w ofercie otomoto.pl
http://otomoto.pl/kymco-inny-k-pipe-50-nowosc-2013-wrobud-M3524283.html
5400zł brutto!
Nowy 2013 rocznik. Cena chyba nie jest wygórowana, prawda?
Osobiście, gdybym miał kupić motorower, wybrał bym jego.
To jest odpowiedź firmy Kymco na zapotrzebowanie rynku - w segmencie motorowerów chyba jest bezkonkurencyjny - stosunek jakości do ceny póki co nie do pobicia.

Kobieta z którą rozmawiałem była pewna tego co mówi. Już spotykałem się z ofertami motorowerów , grubo przed premierą. A to Kymco też tylko wygląda. Z tego co wiem to 4-suw , więc przy masie 103 kg , też nie będzie demonem prędkości. A na stronie Kymco nie ma go w ofercie. Podejrzewam że ta kobieta miała rację.

Z tego co pamiętam to kymco dodatkowo jest chłodzony powietrzem. Wydaje mi się również że jest dość małe.
Za te pieniądze to ja polecam markową używkę. Nie ma co sie ładować w chińszczyzne za tą kasę, bo to strata pieniędzy. Kupisz używke, pojeździsz i sprzedam kilka stówek taniej. W przypadku chinola tracisz połowe wartości.
Troche wiedzy, dobre oględziny, odpowiednie sprawdzenie moto i wiesz co kupujesz.

matol1798 - skoro ktoś go wystawia na aukcję na 100% jest dostępny. To nie jest jakaś odosobniona aukcja - tych ofert jest dużo w necie.
Sprawdzone konstrukcje silników Hondy chłodzonych powietrzem, przeżyją nie jeden silnik chłodzony cieczą. Ich użebrowanie pozwala nawet na długotrwałą dynamiczną jazdę motorowerem.

Tak jak w styczniu tego roku wystawiali PRO GT , które weszło do sprzedaży dopiero w połowie marca. Widział ktoś to Kymco na żywo , choćby w salonie ? Jeden telefon do salonu i wszystko będzie wiadomo :-)

No i padło na sende ;)