Jaki motorower polecacie.W:75 kg 178cm. do 4 tys.

Wita.Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z jednośladami.Chciałbym aby motor był w sportowej stylistyce.Mam ok 178 i nie chciałbym na nim wyglądać komicznie 'być za duży'.Prawko kat.A w planach za rok,jednak teraz chciałbym nabrać trochę wprawy.

Co możecie polecić?Cena do 4 tys.
Strasznie napaliłem się na Zipp'a pro 50 jednak rożne są opinnie co do jego awaryjności.Jakie jest wasze zdanie?
Rozważam również Aprillia rs,Derbi gpr i Yamahe tzr.Jakie są wasze kandydatury?

Ja ci serdecznie polecam Romet router WS50!Skoro chcesz jeździć w przyszłości motorem to nauczysz się na nim zmieniać biegi bo mają tą samą ustawke. Jest mało awaryjny i zwrotny i na dodatek jak wygląda :-D

Romet Router WS50

Nie dostaniesz fajnej maszynki rodem z Włoch czy Japonii za niecałe 4 tysiące złotych. W tej cenie dostaniesz Zippa Pro 50 ( bez przesady z tą awaryjnością, trzeba zadbać i tyle) , Routera WS 50 , Bartona Fightera i tak dalej. Kupuj co chcesz. Tutaj liczy się tylko wygląd , gdyż silniki mają te same :-)

Osobiście do zakupu routera się przymierza bo kolega ma i miałem go ldo dyspozycji przez tydzień i zakochała się :-D Ma już na liczniku 7500km zrobione i jedyne co było wymieniane to żarówki i świece które są kiepskiej jakości ;-) poza tym w mieście da się podenerwowac ludzi którzy stoją w korkach :-D

A ja osobiście bym polecał yamahe tzr 50 biegi a jak automat to aeroxa używane, a jak chcesz coś nowego to polecam rometa 727 premium 10 mało awaryjny wiem bo sam mam prawie 6k bez awarii

A Peugeot XR6?

Kolega ma tego XR6. Ogólnie jest zadowolony , ale wydaje mi się że go troszkę przechwala. Nie jest jakoś specjalnie szałowy. Oprócz tego że ma silnik AM6 , nic specjalnie mi się w nim nie podoba. Pali dość dużo i trzeba w nim czasami pogrzebać. Ja bym ci radził kupić nówkę. Ma być tylko do nauki , czyli WS 50 spokojnie powinien ci wystarczyć :-)

A może jakaś propozycja z lepszym wyglądem zewnętrznym?

Bierz Aprilie RS 50 przerobiona na 70 ,.kolega wczoraj kupil za 2,5 tys

Demon nie pizdzik xd :-D

A mam 83kg i 183cm i nie wygladalem smiesznie i jest calkiem wygodna tylko w dluzszej trasie strasznie bola nogi

Chyba ze nie zalezy ci na duzej mocy , to wtedy tak jak przedmowcy polecam ci Routera Ws 50 :)

Yamaha Tzr 50.

Moj kolega jest posiadaczem Tzr. Kupił za nie wielkie pieniądze bo OK.3300 zł z przebiegiem 15 000. Aktualnie ma przebieg Ok 23 000 km.
I jak narazie procz wymiany Opny :) nie miał większych wydatków :).
Wgl ... Ma sporo mocy Dobrego V-maxa ma oraz ładne przyspieszenie :P
i ładnie wygląda :)
Pozdrawiam :)