Jaki motorower polecacie do 50 cm pojemności tak do 3,5 tysiaka? Zastanawiam się nad junakiem, gb streetem, bartonem fighterem.
Co o tym sądzicie? Bo chyba raczej mogę jeździć na tym na karcie motorowerowej? :D
I jeszcze jedno pytanie: czy poradze sobie z obsługą chodzi mi o sprzegło, zmiane biegów - dotychczas jeździlem tylko na chinskim skuterze. Czy te motorowery maja wieksza moc niz skutery?
Podajcie zalety kupowania np. motoroweru niz skuterka.
Pocztaj to: http://www.skuterowo.com/kymco-nexxon-50-niepozorny-diabel/ Mam takowy, śmiga całkowicie bezawaryjnie , i ma pół autamoat, tak pomiędzy manualem a skuterem Tak moc jest większa, i do tego przenoszona łańcuchem, bo skuter na pasku trochę traci, do zalet dodam duże koła (prowadzi się bardziej jak motocykl (w skuterze środek ciężkośći masz z tyłu, przez co jest mniej stabinnie) a wadą jest jazda w deszczu i mokre buty, co w skuterze nie występuje Tego kymkacza kupisz używanego za około 2 tys. i pojeżdzi dłużej niż te co chcesz wybrać, wiem bo znajomi mają gb streety i lubią tam częsci odpadać typu tłumik a o połamanych zaczepach plaskików to nawet nie chce pisać
Ja wybrałbym coś z normalną kierownicą i nie kierowałbym się wyglądem Tani Romet Router WS50 (przynajmniej ja widziałem go w małych cenach) będzie może mniej atrakcyjny ale można zamontować kufer, szybko go zdjąć, podatny jest na tuning i można zawsze wsadzić mocniejszy silnik (110 cm3) mniejszym kosztem niż 90 cm3 w skuterze. Poza tym jesteś inaczej widziany na drodze. Te motorowery z tym silnikiem potrafią więcej niż skutery w serii. Mowa o 4T oczywiście. Ja bym teraz wybrał tylko i wyłącznie biegówkę. Ale że mam skuter będę w nim dłubał.
Dla kogoś kto nie jeździ w zatłoczonym mieście i nie musi robić zakupów które musi przywieźć swoim jednośladem to raczej motorower ale dla tych drugich co jeżdżą po zakupy i w zatłoczonym mieście to raczej skuter. Ja osobiście wolałbym motorower ale fundusze które miałem na 1 w życiu jednoślad ( nie licząc roweru na którym trochę km zrobiłem ) nie pozwalały mi na praktycznie żaden wybór i mam to co mam. W motorowerze obawiają mnie jednak krótkie przełożenia ale trochę wprawy i nie ma problemu. Gdybym teraz miał wybierać to wziąłbym motorower.
Ja także mam dylemat pomiędzy wyborem motoroweru a skutera. Znam tylko kilka motorowerów do 3,5 tyś. - Barton Fighter, - Barton TZR 50, - Zumico GR 200, - Zumico GR 500, - Barton Sprint,
No właśnie ja też wolałbym kupić skuter, bo nie jest tak skomplikowany jak motorower (chodzi mi o biegi) ,jednak z drugiej strony potrzeba mi pojazdy, którym mógłbym pojechać na ryby ,a na jednym z portali słyszałem że skuter motorower jest w tej sprawie niezawodny... Trudno jest się zdecydować :D
Wiesz FracneCola, osbługi biegów szybko się nauczysz a skuter przestanie ciągnąć pod większą górę na trawie, żwirze a motorower na łańcuchu, wrzucasz 1 bieg i masz do dyspozycji jakieś 4 KM , taką mocą to spokojnie 200-250 kg wyciągnie pod górę Ale to tylko moja opinia,osobiście nie napotkałem takiej góry bym nie wjechał
A chociaż powiedzcie mi jaki byście kupili na biegi? :D Co myślicie o zip pro 50 lub barton fighter? ^^ Czy takie są szybsze od skutera wiecej pociagna w dwójkę? Jak jest ze sprzęgłem naprzod dodajesz gaz? :D
Zipp Pro 50 to nic specjalnego, według mnie lipny sprzęt. A jeżeli chcesz w 2 osoby podróżować, to raczej wygodniej by było na jakimś większym skuterze :mrgreen: Jaki zakres pieniężny?
3,5tysiąca. Skąd wiesz,że zipp pro 50 to lipny sprzęt? Jakieś doświadczenia? A co sądzisz o bartonie fighterze lub sprint ? Może polecicie coś z używanego do 50 cm?
Wszystko z silnikiem am6 - derbi senda, rieju MRX, yamaha dt i kupa innym motorków. Silnik dużo mocniejszy i zrywniejszy od chińskiego 4t, wytrzymalszy, jednak spalanie trochę wyższe - 2t.
Tak, tylko zależy kto co chce, markowy używany czy chiński nowy. Przy zakupie markowego skuterka jest duże ryzyko, że będzie trzeba ładować w niego kase.
Jeśli chodzi o markowy używany- wystarczy dobrze poszukać,zadbanej sztuki,dokładnie sprawdzić i takie ogólniki jak przebieg,rocznik itp.A można wyrwać sztukę która będzie nie dosyć że jezdnie lepsza od chińczyka,to jeszcze posłuży 3x tyle co majde in czajna...
Nowy chińczyk- to słabe sypiące się plastiki,słabe materiały ogólnie,wiele wad fabrycznych,można trafić na dobrze złożone,a można też trafić na niedoróbkę z odstającymi plastikami.Po prostu są problemy na samym początku a co dopiero mówić o późniejszej jeździe jak to wszystko takie papierowe chyba raczej robione pod typowego chińczyka o wadze 40 kg który jeździ na takim motorku jak samochodem z całą rodziną i bagażami :roll:
Witam. Chciałbym kupić skuter np. aprilla, yamaha, kymco lub peugeot do 3000 maks. Co byście wybrali? Mam już na oku kymco super 9 http://otomoto.pl/kymco-super-9-l-c-super-skuter-w-super-cenie-1-M2659382.html . Doradźcie coś ;D