Witam Panie i Panow
Zastawiam sie nad kupnem 125 i nie znam zbyt wielu modeli wiec prosze o pomoc. Chce streetfightera ale w 125 nie znam zadnego jesli ktos zna fajny sprawdzony motorek to prosze o zostawienie jago nazwy w kometazu.
Jesli nie znasz zadnego streetfightera to moze byc takze enduro turystyczne lub supermoto.
Dzieki za pomoc.
duke 125
Aprilia rs , yamaha Yzf :)
yamaha tzr
I na co mu takie które palą jak smoki?
YZF R125 - 2-3 litry na 100, odblokowana jedzie około 140. Zabklokowana 89, jest piękna, mniejsza, lekka. Coś niesamowitego.
Mito przy pałowaniu weźmie z 7l a jedzie prawie licznikowe dwieście, a wyglądem przypomina Ducati 916 - jak dla mnie jedna z ładniejszych 125 ccm, szczególnie w biało-czerwonym malowaniu. Dodatkowo Cagiva ma z przodu Up-Side-Down firmy Marzocchi, fabryczny amortyzator skrętu, 7 biegów (do 2001 r), pływające tarcze 320 mm z zaciskami od Brembo, aluminiowa rama i jak dla mnie to, że to dwusuw.
Jeśli chcesz streetfightera, to dobrym pomysłem może być KTM Duke 125. Mały, poręczny motocykl, poleci te 120 i pali mniej niż mój kolega. Książe na pewno będzie również wygodny, a wyglądem jest całkiem podobny do starszych braci (większych Duków). Jedynym problemem może być cena - teraz za nówkę pomarańczowi chcą 15 tyś, a za młoda używkę ok 10 tyś, więc nie jest tanio, ale może warto? ;)
Też stawiam na KTM Duke 125
ciekawy link:
http://www.scigacz.pl/KTM,Duke,125,maly,ksiaze,14017.html
Trochę mały, wyżsi będą trochę śmiesznie na nim wyglądali, ale dla pozostałych średniaków jest ok!
A może cbf 125? Taki mały turystyk....Pali tylko 2L/100km
Albo rasowy kultowy turystyk Honda Varadero 125 - mój faworyt:
No spoczko Mito i Duke to dobre propozuycje ale Mito to 2T i dzwiek moze odstraszac a z kolej u Duka straszy cena XD.
Najlepsza chyba będzie Honda Varadero, kultowy niezawodny silnik V, chłodzony cieczą - idealne, uniwersalne choć drogie moto.
Ale najważniejsze pytanie - od którego należało by w zasadzie zacząć rozmowę... Jakim budżetem dysponujesz na zakup motocykla, ile kasy masz na ubiór i akcesoria?
LwG
Sam nie wiem ile kasy moge na to przeznnaczyc narazie prubuje sie dowiedziec co mamy teraz na rynku
Ale masz sprecyzowane oczekiwania od motocykla? P Póki co to nie wykluczasz niczego? Preferujesz sprzęty używane, czy nowe? Markowe, czy chińszczyznę? Bo od tego zależy, czy wydasz 3tys. zł czy raczej 16tys. zł. Rozumiem, że masz uprawnienia kat. co najmniej A1?
Tutaj masz chińczyka:
i tutaj:
i tutaj:
Na rynku jest wszystko. Do koloru, do wyboru, a im większa pojemność, tym wybór większy.
Ciekawe co wybierzesz....