Jaki kupić skuter/motorower

Witam ... Od jakiegoś czasu poszukuje skutera/motorowera .
O skuter już kiedyś pisałem więc teraz che was zapytać o motorower.
Myślałem nad kilkoma między innymi :
Zipp Pro50
Zipp X Race
Junak 901 Sport
Romet RR 50
Keeway Tx 50

Poraźcie co wybrać z tego co podałem i możecie też podać własne propozycję w coś tego stylu i podobnej cenie . z góry dzięki

ps. chodzi mi o nowe motorowery

Polecam Keeway TX50 jest mocny,zrywny i ma ten wygląd

Masz tam wszędzie jeden silnik tak więc bierz to co Ci się podoba najbardziej. Jak o niego zadbasz to posłuży naprawdę długo. Silniczki są doskonałe i godne polecenia.

Do fajnej i lekkiej jazdy to Keeway oczywiście :)

Keeway/ Junak: )

Keeway ma silnik 2-sówowy, przez co brzmi gorzej ale jeździ normalnie ;). Keeway wzoruje swoje silniki na Minarelli, nie oznacza to oczywiście że mają włoską jakość i niezawodność, ale są napewno troche lepsze niż inne chińskie motory.

Zipp X Race - nadaje się na trasę i nie będzie tak awaryjny, ma fajny wygląd ale możesz przesunąć się do baku i jechać przy wyprostowanych plecach. Pali do 3l/100km a nie jak Keeway TX od 3l/100km. Przy upadku obudowanego ścigacza (nawet przy wietrze gdy stoi na bocznej) możesz pożegnać się z ładną owiewką która i tak nie chroni nóg przez przewianiem.

Mam podobnego ścigacza do tamtych i jak już pisałem na forum - chcę go zmienić i to nie bez powodu. Długo żałowałem że nie poczekałem wtedy na Nekena.