Mi chodzi o to ze za 350 będzie miał pewny kask bo sprawdźiłem go (niestety) i wiem że jest bezpiecznyluki343 napisał:
Damianho napisał:
Już się nie popisuj że 150 jedziesz... Byle odrzutowiec cię wyścignie xD
A wracając do tematu: Jak luki chce do 200zł to co ty mu tutaj z 350 zeta wyjeżdżaszł ;-)
Nie którzy czytać ze zrozumieniem nie umieją.
Wytrzymałe są kaski Lazeraż
ja nie miałem osobiście do czynienia z żadnym z tych kasków ale stanowczo polecam lazera dobra sprawdzona przez wielu niezawodna firma
Ja miałem AVG i jest naprawdę wygodny ;]
A z ceną to widomo -> zależy od modelu ;]
Dodałem ankiete głosujcie co lepsze Lazer czy Naxa.
Lazer lepszy
Kilka osób mi próbuje wmówić że w Lazerach paruje szybka a w NAXA nie bo ma jakiś tam nawiew na nia.
w naxie też paruje…
DObra a ma moze ktos link do strony producenta LAZERA???
A i gdzie mogę dostac taki kask w warszawieś Chodzi mi o punkt gdzie jego maja.
Borek02 napisał:
DObra a ma moze ktos link do strony producenta LAZERA???
A i gdzie mogę dostac taki kask w warszawieś Chodzi mi o punkt gdzie jego maja.
google nie gryzie :-P http://www.lazerhelmets.com/motorcycling.asp?langue=EN Intermotors - Warszawa, Jagiellońska
dziekuje ale w google nic mi nie wyskakiwalo takiego. DObra a dealer wyskoczyl w krakowie az.
Borek02 napisał:
dziekuje ale w google nic mi nie wyskakiwalo takiego. DObra a dealer wyskoczyl w krakowie az.
Nie ma wszystkiego tak łatwo, trzeba trochę poszukać :-P Ten z Krakowa, to oficjalny, licencjonowany dealer(jedyny w Polsce), ale w tym sklepie na jagielońskiej w Wa-wie też powinieneś kupić(przynajmniej tak zapewniają, że mają) :-)
Ja jeżdżę w naxie i jest super mam ta srebrno czarna kosztuje 250 zł ja zapłaciłem 200
Polceam
Aha co prawda Lazer jest lepszy ale naxa tez niczego sobie
Pytanko do Wino Używasz dalej tego LS2? Jak go oceniasz po ponad roku użytkowaniaż
Sorry za odgrzanie tematu, ale akurat temat o kaskach mysle ze można odswiezyc
ja myślę że lazer dobry jest ;] kumpel miał i byl zadowolony. A tak odbiegając od tematu trochę co myślicie o SHIRO ?
Tuningowiec napisał:
A tak odbiegając od tematu trochę co myślicie o SHIRO ?
Myślę, że dobra firma, bo patrząc po skorupach są identyczne, jak NAXA, a kask tej firmy przetestowałem i dobry jest, więc i SHIRO będzie dobre ;)
Lazer to jest jakaś firma, a NAXA to polski importer skorup z Chin, więc chyba nie ma o czym dyskutować… Sprawdzałem firmę NAXA i nie ma co zwracać na nią uwagi, bo tak jak powiedziałem - chińszczyzna…
Najlepszym kaskiem, jaki można mieć za w miarę rozsądną cenę jest HJC CS-R1. Nie ma lepszego kasku w podobnej cenie, z dociskiem, skorupą z polikarbonatów, a nei ABS, dodatkowymi uszczelniaczami itd. Ja osobiście jak będę miał w końcu jakąś kasę To biorę tego HJC.
jacob555, a wiesz, co decyduje o jakości kasku? Nie zamierzam Cie pouczać, ale poczytaj, w szczególności punkt 2. Bardzo dobry teksty
No i co tu napisali szczególnego (nowego)??
PKT. 1 - “zaś w najwyższych modelach kasków dodatkowo stosuje się karbon.” - ten HJC jest właśnie z włókna węglowego, co napisałem.
Co do PKT. 2 - Nigdzie chyba nie znajdziesz parametrów zastosowanej pianki - ani w tym Lazerze, ani w HJC, ani tym bardziej w chińskiej NAXIE :D, ale zgadzam się, że musi być pianka EPS, a nie styropian jak w Tigerze HJC na pewno ma piankę :D, ten Lazer z tego co pamiętam chyba też, a NAXA odpadła mi już po sprawdźeniu pochodzenia, więc nie fatygowałem się sprawdzać co jest wewnątrz…
No i co więcej powiedzieć… Lazer z tego co pamiętam ma skorupę z ABS, a polikarbonaty to kilka klas wyżej. Nie pamiętam ile teraz kosztuje ten HJC, ale to pewnie z 100zł więcej, a mamy kask z wyższej półki. Najtańszy kask z wyższej półki. Z tego co się dowiadywałem u kolesi, co noszą ten kask (głównie jeżdżący na ścigach, z racji, że jest to kask zamknięty), to jest super cichy i szczelny (nawet bez kołnierza), więc bardzo dobry produkt.
Osobiście szukałem dla siebie kasku sporo czasu i na serio ten przedstawia się jak najlepiej. Gdybym miał więcej kasy do wydania, to bym jeszcze wolał NOLANA, który jest w całości robiony we Włoszech. Super kaski, ale niestety bym musiał dać z 800zł najmniej…
A ja mam AGV k-3 sword.
I już kilka razy mi życie ratował. Ma jedną ryskę taką pamiątkową, ja żyję i wszyscy są szczęśliwi. Kosztował mnie 490 pln.
Jak będzie kasa, to może Marushin wpadnie. Polecam, bo naprawdę dobre kaski robią