Wiec tak jak w temacie jaki mam kupić gaźnik do tego cylka…w notce na sc pisze, ze najlepiej 17,5 lub 19. A znowu ja słyszałem, zeby załozyc gaźnik 21. Co o tym sadzicie, proszę o podanie jakis linkow do sklepów.
Dodam, ze mam silnik Minarelli Horizontal
tak samo do cylindra stage6 mówią że najlepiej gaźnik 17.5mm można tak przeczytać a i tak najlepiej 19mm.
T6 to już klasa mid race więc według mnie minimum najlepiej 19mm a najlepsze osiągi były by na 21mm, na nim najlepsze osiągi będą, najwyżej mniejszą dyszę dasz.
zależy ci na osiągach a na spalaniu nie? czy zależy ci aby możliwie jak najmniej palił?
Stage6 Black Edition 19mm gazior ci styknie bo 17,5mm to do sporta… a nawet do sporta to i 19mm a do tego to minimum 19mm a najlepiej 21 <- przy tym będzie ci więcej palił no ale lepsze osiągi
Czy ten byłby dobry???jest na moja kieszen ;] i przypominam, ze mam minarelke hor. czy będzie pasował???http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=3549&osCsid=1048316c80d68175a78d36f1c150e714
powinno byc ok tylko najprawdopodobniej będziesz musial kruciec dokupić
kopernik, yyyy kruciec, a to czemu???to ja krocca nie mamę xD uniwersalny to powinien pasowac (to do peugeotów trzeba cos tam dokupowac), ale czy będzie się na tym dobrze jezdziło???
nie chodzi mi o to… wiem ze do peugeotow ale jeśli gaźnik jest uniwersalny wiec w wiekszosci trzeba odpowiedni kruciec kupić. A jeśli chodzi o gaźnik to będzie dobry
chodzi o to że gaźnik masz z przelotem 21mm a króciec w minarelli prawdopodobnie masz 20mm więc będzie trochę blokowało a sam otwór żeby gaźnik wszedł można ciut naciągnąć bo przecież to guma lub lekko powiększyć otwór.
Mafioz, nie wszedzie jest guma… w niektorych z metalu czy czegos tam jest xD:)
kopernik, widziałes kiedys w minarelli horizontal seryjny kruciec metalowy :?: :shock: …sa tylko gumowe :roll:
wiec jak wcisne w ten seryjny kruciec czy nie? a jak nie to gdzie mogę kupić taki co ma 21 do horizontal…
kopernik, może w innych ale w minarelli horizontal czyli ten typ silnika który ma gmax, ma króćce gumowe.
osobiście nie spotkałem się z króćcami zrobionymi z metalu do których gaźnik montuje się na wcisk ;p
Dobra koniec OT
Bierz 19 wystarczy na bank Kumpla Hebo Manston Replica chodzil na 17,5 i stykało
A więc zamykam