jaki filtr powietrza i czy oplaca sie zamontowac gas boxa?

siemano
Mam dylemat nad wyborem filtra powietrza stozkowego jaki wybrać? myslalem nad polini air box i malossi e5. Czekam na wasze propozycje i jaki wybrać zeby pasowal do dellorto 17,5.

Moje 2 pytanie brzmi nastepujaca czy oplaca mi się kupić gas box małossiego do aprilia sr lc 96r (tecnigas next r, dellorto 17,5, wariator top racing, pasek polini kevlar) czy on mi cos w ogole da.

pozdro

Bierz airboxa :slight_smile:

a do gas boxa to z tym jest różnie :confused: jedni czuja różnicę, a drudzy nie :confused: jeśli masz muła w którym? momencie to on go likwiduje, i poprawia reakcją na ruchy manetką. Jeśli chcesz gasboxa to tylko małossiego :slight_smile:

Sto?ka nie koniecznie wystarczy wk?adka małossiego a jak już to małossi,

JAk ci skuter dobrze chodzi to gazbox nie potrzebny

mula w przyspieszeniu nie mam tylko czasem z samego startu lekki jest ale to jest od regulacji gaźnika bo mam za niskie obroty i jak przed ruszeniem przegazuje to w ogole mula od 0 do 95 nie ma moze leciutki jest między 85-90

a co do filtra to jednak wole stozek, moze będzie lepszy dzwiek skuterka ;p

Na sto?ku nie warto oszczłdzaż co do twoich typ?w małosi i Polini sa dobrym wyborem. Co do gazbocu. Ja bym odpu?cię i potraktowałto jako ostatni etap tuningu i nie liczyć na wiele

teraz patrze ze w sklepie na jednosladzie nie ma polini air boxa ale mam takie pytanie do was czy po założęniu tego filtra cos się zmienić Bo w poprzednik skucie po zamontowaniu stozka jakiegos za 30-40zl zmieńil mi się dzwiek i dynamika skutera byla taka ?wawsza i czy moze zamiast przeplacac za stozek 80zl kupić wklad double layer stage6?

GasBox Mi dal tyle ze chwyta inaczej manetka(bardziej czujna jest) i jedna rzecz więcej z mechaniki a mialem GasBox Polini ! Jak dla mne się opłaca zamontowałGasBox. :smiley: