Tak jak w temacie. Niedlugo bd robil a1 i chce sobie kupić jakiegos markowego choppera 125ccm. Zalezy mi zeby można bylo jechac gdzieś z 100km/h wygodny w miare oszczedny jak najmniej awaryjny no i max za 4tys. Jakie polecacie?
Może Yamahę Virago kupisz za to siano… Może gdzieś się trafi : P
A honda rebel? bo widzialem ich duzo?? i jakieś opinie info o nich?
Suzuki marauder
Albo aprilia red rose
Nie marian red rose to 2suw bo ma silnik rotax 123 (tak mi się wydaje ) wiec odpada… Zalezy mi na 4 suwie w miare mocnym (wiem ze szalu z 4suwem w 125 nie będzie) oszczednym i mało awaryjnym. Wiecie moze jakie maja predkosci podrozowe mniej więceją bo bd czesto jezdzil dziennie 30km w jedna str
Jak dałbyś radę, to dozbieraj jeszcze trochę i poluj na Hondę Shadow 125V. Bardzo dobry sprzęt. Silnik ten sam, co w Viedrku, więc o awaryjnosc martwic się nie musisz Lub kup Suzuki GN 125, też praktycznie bezawaryjny sprzęt. Moze mniej chopperowaty, ale naprawdę wart uwagi
Co to za poroniony pomysl kupowac chopper 125… ani to nie brzmi jak czopek, ani nie wygląda jak czopek ani nie jezdzi jak czopek.
Kup sobie lepiej jakis moto użytkowy np YBR125 albo bardziej klasyczną Yamahę SR125.
chce choppera bo bd jezdzil a dalsze trasy. Sciga nie bo wiekszosc to 2 suwu i duze spalanie, a jak 4 to drogie, Crossa nie, a o yamaha sr właśnie tak myslalem
Co to są w/g Ciebie dalsze trasy?
Bo dla mnie to 200km w jedną stronę jest dalszą trasą.
Ale w życiu nie wybrałbym czopka na taką drogę.
Raz wiatr, dwa pozycja, trzy ewentualne wyprzedzanie czegokolwiek.
Osobiście uważam, że 125ccm to można kupić skuter. Bo w motocyklach taki silnik się kiepsko sprawdza.
Chyba, ze mowimy o 2T, ale nie mówimy o 2T.
Regis come back ? :] :*
A z 2t to co bys polecil??
z 2t wybór masz tylko jeden … red rose
No tak się właśnie jednak nad nia zastanawialem… To prawda ze niby v-max 160-170km.h?? a i jeszcze mi yamaha tdr 125 wpadla w oko ;]
TDR jak najbardziej. Fajny sprzecik. Wygodny, dynamiczny, poreczny.
O dluzszej eksploatacji się nie wypowiem, bo nie mam w tej kwestii doswiadczenia ani wiedzy.
tdr ma silnik dt czyli o dt się mozesz dowiadywać
Ekhm …
Spalanie około 7l
V-max w granicach 120-130-140
Dobre przyspieszenie
Wytrzymały
Tyle o silniku
Przy twojej jeździe RudY to 7l A jak ktoś “normalnie” jeździż
ja normalnie nie jezdze ;d zawsze max ;] wiec licze ze w 10 się zmiećszcze ;] to ktore z tych 2 polecicie jako taki turystyczny do wypadow? jeszcze wpadlo mi af1 futura 125
Dywersant napisał:
Przy twojej jeździe RudY to 7l :P A jak ktoś "normalnie" jeździż
Yyyy... co to ma znaczyć :P
Normalnie 6-7 ... a przy otwieraniu 8-9 :D