Witam, mam Zippa Nekena z silnikiem od Junaka model 122 o pojemności 125cm.
Chce kupic akumulator żelowy z wyświetlaczem, tylko z jakiej firmy jest dobry i jaki by pasował ?
Polecam akumlator żelowy moretti 12V, stał przez całą zimę, i skuter odpalił
dobre jest to co sprawdzone - YUASA, Exide. Z tymi Moretti to zdaje się jest tak jak z innymi chińczykami - trafisz to masz dobrze a nie trafisz i kibel. Zapewne mają różne partie od różnych dostawców.
Te wynalazki z LCD zwłaszcza mocno świrują - tzn że np sama bateria trzyma parametry długo i poprawnie ale wariuje ten wyświetlacz - zgłasza rozładowanie, zmniejszenie pojemności.. itd
A co tam jakiś wyświetlacz LCD na kolejnym zabawkowym AKU (żeby sobie popatrzeć, to pewnie...matę trzeba zdjąć i ze dwa wkręty odkręcić, albo klapkę jakąś gdzieś uchylić). Eee tam. ;P
*
Pany, idzie już nowe i nawet jest już wersja na Androida. Znak naszych czasów. Masz zero wiedzy z danego zagadnienia, ale ZAWSZE... multum możliwości. ;DDD
^
http://www.exide.com/pl/o-nas/news/Exide-Launches-New-Battery-Finder-App.aspx
ale to jest tylko katalog a nie monitoring baterii on -line w naszym cudzie ósmym lub dziewiątym na tym łez padole.
Popatrz, jaki... bystry człowiek. ;-)
^
My już powoli odchodzimy w zapomnienie, a technika idzie sobie dalej do przodu.
*
Jak poszukasz troszku bardziej, to nawet i sam aku do jednośladu znajdziesz, ten z tzw. ^powiadomieniem^ o zbyt niskim stanie naładowania. Aplikacja do tego pewnie jest już za free. Takie czasy i trzeba się orientować. I ja się orientuję. A ty? ;D
**
Targi i wystawy już były. Nowe nadchodzi. I nowe i lepsze. ;-)
^^
http://www.varta-automotive.com/en-gb/press-news/latest-news/quick-and-easy-get-the-right-battery-with-the-varta-automoti
a ja jestem tradycjonalistą i używam telefonu w zasadzie tylko do dzwonienia a nie sprawdzania stanu akumulatora :)
Brawo ty? Żartowałem, a co na to... Monkey Punk? Daj małpie wolność, to wszystko ci...
^
Tutaj kładę już nacisk na to ^wszystko^. Czyżbym, źle kładł nacisk?
A ja sobie nie życzę, żeby akumulator do mnie dzwonił z pretensjami, że nienaładowany. Można wtedy nie odbierać...? :P
bedzie sie nagrywać i jojczyć na skrzynkę...
Każda teściowa ma to w gratisie. Jej córka (zazwyczaj) także, bo jakie jest ziarno, takie są i... plewy po tym ziarnie. ;/
^
Jak sobie akumulator podładujesz (co jakiś czas), to sobie stoi (albo i leży nawet) i złego słowa na ciebie nie powie.
Najwyżej... NIC już nie powie, bo byłeś całkiem ^niekumaty^ i sam to sobie zaniedbałeś.
Spoko, akumulator, to nie jest teściowa. Akumulator wyzionie ducha, a teściowa, to jednak... nie zawsze. ;-)
Dla gimbazy dla dobra rzecz, i jeszcze aplikacja kiedy włączyć migacz i hamować,i że pieniądze nie są z powietrza tylko portwela ojca taka też by się przydała:)
Ha! Skrzynkę mam wyłączoną. Od zawsze :-)