Jaka świeca do skutera?

Witam. znalazłem w internecie filmik: http://www.youtube.com/watch?v=i02Iym3sgJc&feature=related
ta informacja mnie zainteresowała. Moje pytanie brzmi : Czy warto by było kupić i założyć taką świecę do skutera ?

i co ci to ma dac? Motor bedzie jechac szybciej i bedzie mocniejszy bo kupiles swiece nowoczezna za 40 zl? zaplon benzyny bedzie wiekszy? .. haha

jakie 40 zł. Gdzie ty to patrzyłeś. Jest tańsza od zwykłej. U mnie kosztuje 8 zł Denso tt . Ja w moim skuterze mam Denso tt i jest różnica.

Osobiście coś nie chce mi się wierzyć aby sama świeca i jej konstrukcja dawała takie efekty jak na filmie wyżej.

coś mi się nie chce w to wierzyć hmm a może by sprubwać :)

Ciekawe, czekamy na testy użytkowników:)

Jednak świeca może dać efekt - np porównujcie chińskie do ngk - jest różnica ? - jest - u mnie wzrósł v-max o 2 km/h

-- widzicie? iskra idzie do najbliższego minusa, co jest całkiem normalne - a w tych TT mamy jedną iskrę dokładnie na środku, przez co nie ma tłumienia fali wybuchu przez elektrody boczne, choć jest jeszcze jedno ciekawe rozwiązanie - - jeszcze większa ilość iskier , co jest w stanie dać większa ilość elektrod bocznych ( choć skuteczność tego rozwiązania zapewne nie jest 100 %-owa) i z tego można wyciągnąć taki wniosek że lepiej mieć jedną lecz dobrą iskrę - co przemawia za TT - coś by powinny dać

Ja mam Denso TT i szczerze POLECAM.

a zmniejszyło się spalanie?wzrósł V-max?

Tfu "wiekszt v-max" "mocniejszy" przez swiece? No prosze was! Zaplon mieszanki paliwowo-powietrznej jest ten sam!

Dzięki za wasze zdanie. przyszłym roku kupię taką i założę

i napiszesz na forum, ze twoj motor jest dwa razy mocniejszy oraz szybszy o 30km/h

wystarczy seryjną standardową wymieniać trochę szybciej
chociaż nie zawsze się to sprawdza i egzemplarz z najnowszej produkcji traci swoje parametry znacznie szybciej

w kosiarce świeca pracuje już 19 sezon bez zarzutu

Ja chce wiedziec tylko jedno co ta swieca tak naprawde daje ?:) wiecej iskier?:p